Аз обичам София

пешеходец, канализация и водопровод в чертите на София, фасадите-лицето на града

1/Да си пешеходец в центъра на София е тих ужас, особено за инволиди и майки с колички. Тротоарите са запълнени с коли, пешеходците се провират между движещите се по платното коли и рескуват живота си ежеминутно. Особено вълнуващо е, когато вали или е валяло или, по някаква случайност, улицата е била полята с вода, защото измиването й е рядко природно явление. Тогава пешеходците биват обливани с кални душове, докато се опитват да стигнат до набелязаната точка от столицата.
ПРЕДЛОЖЕНИЕ: центърът да бъде недостъпен за коли, освен за инвалиди, намиращи се в тях, а не регистрирани с инвалидни номера скъпи мутрашки коли, или за коли на бърза помощ, пожарна и таксиметрови коли и коли на градския транспорт. В замяна на това градският транспорт да се подобри, така, че и на мутрите да не им е отваратително да се качат в него, а да задоволи "тяхния изтънчен усет за красота".

2/ Срамота е кварталите в полите на Витоша да не са снабдени с канализация, а някаде и с водопровод, а в тях да се строят хотели и дворци в стил "мутробарок". Още по-странно е квартал на София извън тази зона, наречен "Малинова долина" да няма канал, а да ползува септични ями. Това трябва да се прекрати възможно най-скоро.

3/Почти всички фасади на сградите в София са като проядени от проказа. Подобно на проекта "Красива София", Общината може да извърши качествен ремонт на фасадите, включително и на калканите им, и да учреди ипотека върху апартаментите на етажните собствености в размер на вложените средства, като договори една разумна погасителна вноска, съобразена с доходите на българите, а не на европейците. Да има възможност, който желае веднага да погаси ипотеката си без наказателна лихва за това.

Мога да пиша още много, но оставям време и за другите софиянци.


КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL