Аз обичам София

Организацията на евреите в България и Мартин обсъдиха липсата на добра структура в управлението на общината

Срещата на Мартин Заимов с ръководството на Организацията на евреите в България (ОЕБ) се проведе в Еврейския културен дом на пл. „Възраждане”. В нея взеха участие Емил Кало, президент на ОРТ за България; Юлия Дандолова, заместник-директор на фондация Американ джойнт за България; Бека Лазарова, директор на фондация „В. С. Лаудер” за България; доц. д-р Владимир Пилософ, заместник-председател на ОЕБ „Шалом”; Максим Бенвенисти, и.д. председател на ОЕБ „Шалом”; Михайлина Павлова, главен редактор на в. „Еврейски вести” и Роберт Джераси, председател на Централния израилтянски духовен съвет.

Организацията на евреите в България наброява 3900 членове и е единствената такава организация в страната. Затова тя се идентифицира с еврейската общност в България, стана ясно по време на срещата. Мартин Заимов заяви, че няма предпочитана организация в София, защото приема отделните религиозни общности, професии и организации за абсолютно равностойни. „Ще бъда кмет на всички в София”, каза той.

Представяйки програмата си за управление, Заимов акцентира върху факта, че основната причина за лошото състояние на столицата е неработещата централна администрация - „….Повечето хора виждат мръсотията, проблемите с транспорта, а от години наред основният проблем на София са кметът и неговата администрация”.

„Доброто управление на администрацията и на финансите на София много бързо ще даде резултати – в отношенията с инвеститорите, застрояването на града и справянето с други проблеми”, заяви Мартин Заимов. Той подчерта, че един от основните приоритети при управлението на София ще бъде образованието, защото „изключително много държи на него и чувства личен ангажимент”. По негово мнение общината трябва да се намеси пряко при работата по избор на директори на училищата. „Ако стана кмет ще търся директори, които могат да управляват училищата като мениджъри. Защото образованието за мен е абсолютен приоритет”, заяви твърдо Мартин Заимов.

На въпроса дали има подготвен инструментариум за справяне със сегашното недобро управление на община София и дали това не е например уволнението на сегашните служители, Заимов заяви, че доброто управление на столицата не е въпрос на уволнения, а на правилна работа. „Направата на една добре работеща структура означава да намеря правилните хора, които могат да работят екипно, да са като мен, да мислят като мен”, каза той в подкрепа на твърдението си.

„Ако лидерите на София бъдат поне относителни професионалисти, поне относително честни и съвестни в своята работа, това няма как да не бъде оценено от хората”, убедени са евреите в България.

Организацията на евреите в България е модел за толерантност между всички религиозни общности, заявиха нейните представители. Тя развива богата социална дейност с помощта на Софийска община. Ръководството на организацията заяви открито, че ще се радва, ако в своята работа като кмет на София Мартин Заимов успее да отдели време и за духовното развитие на столицата и изрази своята готовност за помощ и партньорство в тази насока. 
 
Мартин Заимов получи като подарък от ръководството на ОЕБ книгата Айнщайн. Моят народ. Той изрази своята благодарност за това и заяви, че едно от най-хубавите неща, които му се случват по време на предизборната му кампания е това, че му подаряват много книги.

В края на срещата ръководството на еврейската организация изрази своето добро отношение към бъдещия кмет на София Мартин Заимов и му пожела в бъдещата работа да си намери добри партньори и гласът му да не е глас в пустиня. Мартин Заимов благодари и заяви, че е доволен, че в лицето на еврейската организация вече е намерил един добър партньор.КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL