Аз обичам София

Мартин отговори на живо на въпроси на софиянци в третото ТВ студио на открито

Задръстванията, градският транспорт, отпадъците и строителството на територията на столицата се оказват най-устойчивите теми, на които софиянци продължават най-често да търсят  отговор от кандидат кмета на „Алианс за София” Мартин Заимов.

Десният кандидат за кмет спазва обещанието си всеки вторник и четвъртък да дебатира на живо с гражданите едновременно на трите пункта: пред НДК, до „Булбанк” и пред Художествената академия. Разговорът се предава на големи екрани и на трите места, като в снощното издание на „ТВ студио на открито” Мартин Заимов присъстваше в градината на НДК.

Новите въпроси бяха свързани с възможностите да бъде въведен ред в хаотичната система на жилищното спестяване, известно от времената преди краха на комунистическия режим – с така наречените „лихвоточки”. Мартин Заимов отговори, че е необходимо още време за преодоляване на процесите, наследени от тези времена.

Всички големи градове в Европа са преживели проблемите със задръстванията. София не може да се ограничи единствено с рестрикции на броя автомобили, който неизбежно ще расте в бъдеще, смята Заимов. Решението според него е реформа на обществения транспорт и построяване на нови паркинги. „За 2 години управление Бойко Борисов е направил 12 идейни проекта за паркинги и това е всичко, няма нито един действащ”, каза Мартин Заимов в отговор на граждански въпрос. „Площта на улиците на София – около 35 милиона квадратни метра - ще бъде първо за пешеходците, след това за велосипедистите и накрая на автомобилите”, добави той. В един автобус се събират толкова пътници, колкото се намират в автомобилите в задръстването от Орлов мост до Университета и ние сме длъжни именно по тази причина да модернизираме градския транспорт, обясни Мартин Заимов.

Според него София има уникални дадености – гостоприемна и близка планина, зелени площи, над 50 минерални извора и е смешно, че в 21 век не можем да използваме Централната баня. Туристите, които посещават Будапеща заради СПА центровете там, харчат над 500 милиона лева, което е колкото общинския бюджет в София.

Паметникът в градината на НДК – известен като „паметника на Старчев”, най-вероятно ще  бъде премахнат, обяви Заимов, но преди това ще се даде възможност на скулптора да предложи с какво да бъде заместен и ще бъде организирано и обществено допитване до софиянци.

Следващото „ТВ студио на открито” е на 18 октомври, четвъртък, когато
Мартин Заимов ще бъде на живо в студиото пред „Булбанк”.

Днес, 17 октомври, Мартин Заимов ще бъде в своя Щаб на колела за среща с гражданите – от 10 часа в близост до пешеходната алея на „Пиротска” и Женския пазар, а от 18 часа – в ЖК „Надежда” на бул. „Ломско шосе” до бл. 171.КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL