Аз обичам София

Единствен Мартин уважи дебат за зелените площи в София

Двамата претенденти за кметския пост – Бойко Борисов и Бригадир Аспарухов - не се появиха на разговора с Мартин Заимов и Владимир Кисьов, въпреки че предварително бяха приели поканата да участват в дискусията. Над сто души изпълниха голямата зала за дебат на „Червената къща”.  Модератор беше журналистът Ива Петрони.

Около 20 крайно радикално настроени активисти напуснаха дискусията, след като неуспешно се опитаха да провокират кандидатите на „Алианс за София” със злонамерени въпроси извън темата и директни обиди.  Въпреки първоначалната враждебна атмосфера Мартин Заимов обяви, че няма да напусне залата преди всички въпроси на питащите да бъдат изчерпани и остана повече от час над предвиденото време.

Той допълни, че като кмет винаги ще остане отворен за предложенията на експерти във всички области, особено по екологични теми. Уебсайтът www.ObichamSofia.com, е доказателство, че тази политика на отвореност и изслушване на мнението на всички, на базата на създаване на общностни места за дебат, вече е започнала.

Кандидатът за общински съветник Владимир Кисьов констатира, че именно в мандата на последния общински съвет са били прекратени практиките за застрояване на зелените градски площи с приемането на специален меморандум по този въпрос. Кисьов обясни изказванията на кмета на Владая Любомир Петров, че е „само пощенска кутия”, когато става дума за справяне с последиците от тежките наводнения в района, с факта, че инвестиционният процес зависи от заместник-кмета по инвестициите г-жа Ирина  Савина, която е част от екипа на сегашния кмет Бойко Борисов. По този въпрос Мартин Заимов подчерта, че един от основните проблеми, на които ще потърси решение, е лошата структура на кметската администрация в София – на централно и районно равнище. „Независимо от изхода от изборите, аз съм готов да работя с всеки районен кмет, независимо коя партия го е издигнала, важното е, че е подкрепен от избирателите и работи в тяхна полза”, заяви Заимов.

Голяма част от еклогичните инициативи, кандидатът за кмет вече е започнал много преди да се впусне в предизборната надпревара за креслото на градоначалник. Той е член на Съвета на директорите на фондация „Пайдея” (http://www.paideiafoundation.org), където проектите се случват и не се толерират оправдания, че не достига финансиране или че липсва подкрепата на държавните и общински институции.

На въпрос от www.gorichka.bg „Освен, че карате колело, има ли друго нещо, което Ви прави „зелен човек?””, Мартин Заимов отговори:    „Нямам кола, карам колело, ненавиждам и избягвам найлоновите пликове, засаждам дървета, не само вчера – като част от протеста срещу застрояването на Южния парк, а по принцип. Изобщо винаги съм се чувствал ‘зелен човек’”.

КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL