Аз обичам София

Само за две години може да бъде построено метрото в Подуене

Мартин Заимов се зарече за времето на кметския му мандат да бъде построена линията на метрото, свързваща Подуене с центъра за София. Снощи – понеделник 15 октомври – той посети своя „Щаб на колела”, който бе в района, за да подкрепи кандидатурата и на инж. Момчил Борисов за кмет на район Подуене от „Алианс за София”.

„Проблемите, които има в Подуене, не са по-различни от тези в другите райони,” каза пред събралите се граждани Мартин Заимов. Той се ангажира Подуене да има нормално придвижване и транспорт до няколко години, ако стане кмет. „В Подуене трябва да има метро, защото такова е предвидено. Това ще се случи само за няколко години,” увери Мартин Заимов. „И не само това –софиянци трябва да плащат данъци не за да има метро, а фирмите да се състезават да строят метро за софиянци. До края на моя мандат ще има още 20 км метро, една от линиите ще свързва Подуене с Княжево и това е моят ангажимент към вас,” каза десният кандидат за кмет на София.

Мартин Заимов обясни, че за разлика от досегашните кметове и останалите кандидати, при него няма да има приемен ден, защото още от работата му в БНБ е възприел принципа, че „всеки ден е приемен ден”. Той обеща да изслушва и своевременно да решава проблемите на жителите в район Подуене с помощта на районния кмет. Сред проблемите са да бъдат завършени качествено ремонтът и доизграждането на канализационната система. „Софийска вода” трябва да изпълни поетите ангажименти за модернизация на канализацията в Подуене, иначе ще си ходи – същото важи и за Европейската банка за възстановяване и развитие, която финансира проекта,” каза Мартин Заимов.

Той повтори, че както в Подуене, така и в други райони на София не е толкова трудно да се запазят зелените площи, а това да се увеличат. Според Заимов общината трябва да инвестира в такива проекти и под негово управление ще го направи.

Кандидатът за районен кмет на Поудене от „Алианс за София” Момчил Борисов, който бе дошъл в „Щаба на колела” с цялото си семейство заяви, че се кандидатира за поста, защото живее в Подуене и защото „една и съща кал газим и едни и същи проблеми съпреживяваме - мръсни градинки, разбити улици, шум от самолети, лоша канализация. Това са както ваши, така и мои проблеми. Кандидатирам се за кмет на Подуене, защото знам, че мога. Мога, защото съм човек, който съчетава енергията на младостта, зрелостта на опита и защото съм човек, който се е изградил без капка чиновническа дейност”, каза Момчил Борисов.

Момчил Борисов е дипломиран инженер и магистър по международни икономически отношения. От две години е директор в американска фирма за промишлени роботи. „Както всеки ден реализирам добри решения в работата си, така и вярвам, че всеки ден ще реализирам добри решения в съвместната ни работа за Подуене,” е обещанието на Борисов пред гражданите на квартала.

Във вторник, 16 октомври, „Щабът на колела” на Мартин Заимов ще е в район Изгрев, в района около Кино Изток. Там жителите на квартала ще могат да се срещнат с Мартин Заимов и кандидатите за районен кмет и общински съветници на „Алианс за София” и да споделят проблемите си в мобилния референдум.


КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL