Аз обичам София

Мартин и Петър Москов залесиха терен в Южния парк - протест срещу решението да се разреши строителството в тази територия

Кандидатът за кмет на София Мартин Заимов и кандидатът за общински съветник от листата на „Алианс за София” Петър Москов залесиха терен в Южния парк в знак на протест срещу решението на общината да включи тази територия в Градоустройствения план и така да разрешат строителството там

5 дървета от вида „червена слива” и един „явор” посадиха Заимов и Москов в Южния парк, на около 150 метра от „Сити Център София”. С тази „зелена акция” кандидатите на десницата символично протестираха срещу намеренията на общинската администрация на досегашния кмет Бойко Борисов да разреши на този терен да бъдат построени офис сгради.

„Паркът е на всички. Няма да разреша никога да се строи на това място”, заяви Мартин Заимов. Той обясни своето разбиране, че идеята за съвременния град включва зелени площи и кметът е длъжен да се грижи за спокойния живот на гражданите и лично да застава зад идеите, които е заявил, че защитава.

Концепцията на Мартин Заимов предполага, че застрояването трябва да се насочи към определени райони, които имат капацитет като инфраструктура и не жертват зелени площи, а парковете трябва да се превърнат в модерни центрове за отдих и спорт.

В акцията се включиха няколко случайни минувачи и младежи от квартала, които споделиха, че тази част на Южния парк им е любима и напълно застават зад идеята да бъде опазена от застрояване.

КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL