Аз обичам София

Щабът на колела на Мартин Заимов не е трошил никакви плочки в района на езерото Ариана.


Позиция на Предизборния щаб на кандидатът за кмет
на Алианс за София Мартин Заимов

По повод появилите се в днешните медии публикации относно
наличието на счупени плочки в района на езерото Ариана,
Предизборният щаб на Мартин Заимов заявява:

Щабът на колела на Мартин Заимов не е трошил
никакви плочки в района на езерото Ариана.


Вместо да говори за софиянци,
Бойко Борисов създава компромати


Опитът да се констатират счупени плочки повече от 24 часа след като Щабът на колела е паркирал на езерото, сам по-себе си говори за манипулация.

Мартин Заимов е единствения кандидат, който вчера (14 октомври) собственоръчно свали свои плакати, които са били залепени върху плакатите на чужди кандидати. Той е и единственият кандидат, в чиято програма има глава за етична София.

Отделен е въпросът защо само няколко квадратни метра плочки около езерото са подменени, а останалите стоят счупени от години. Това за пореден път говори за половинчатостта и демагогията в т.нар. управление на Бойко Борисов.

Това е опит за предизборна манипулация от страна на Бойко Борисов, който очевидно не иска да се дебатира бъдещето на софиянци, а търси начин да измести темата и да действа с полицейски методи и компромати. Поведението на Бойко Борисов поставя под съмнение тезата му, че е демократ, а по-скоро го слага в графата на остарелите комунистически политици.

Интересен е факта, че цялата акция около т.нар. случай Мартин троши плочки на Бойко се развива в рамките на 20 минути. В периода от 13.40ч. до 14.00ч. в района около езерото идва полиция, представители на Столичния инспекторат и най-учудващо се появява и столичния зам. кмет Минко Герджиков, който започва да дава изявления пред медиите. Паралелно с това вече Бойко Борисов е дал своя коментар по случая пред Агенция „Фокус”. Днес сутринта (15 октомври) в щаба на Мартин Заимов се обаждат симпатизанти, които информират, че пред вратите са получили безплатно един от най-тиражните национални всекидневници. От щаба искрено вярват, че това е умела маркетингова стратегия на тази печатна медия и че няма нищо общо със скандалните твърдения от първа страница, че камион на кандидат – кмет троши плочки. Десетки жители на блокове в район Бели брези са получили безплатния подарък.

Учудване буди и факта, че според едни медии днес счупени плочки няма, а според други има. Най-скандален е факта с друг национален всекидневник, който във вечерното си издание публикува, че плочките са непокътнати, а в сутрешното си вече пише, че плочките са натрошени. Този случай след края на предизборната кампания ще бъде отнесен до Националния съвет по журналистическа етика, до собствениците на медията и до Световната асоциация на вестниците за проверка на свободата на словото и етиката в журналистиката при отразяване на изборна тематика.

Заглавията от рода на Мартин чупи плочките на Бойко будят усмивка сред щаба на Мартин Заимов, тъй като вероятно формалният лидер на ГЕРБ може би погрешка счита Борисовата градина за градината на Бойко Борисов.


15 октомври 2007г.
София

КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL