Аз обичам София

Подобряване на инфраструктурата и защита на инвеститорите обеща Мартин на жителите на Банкя, Бистрица и Средец.

Кандидадът за кмет на София Мартин Заимов отбеляза православния празник  Св. Параскева – Петка Търновска с посещения на едноименната църква в София и двата манастира, носещи нейното име край Банкя и в Бистрица.

На среща с жители на Банкя Мартин Заимов маркира някои от нерешените проблеми на тази община. Сред тях са все още неразрушените опасни сгради, плачевното състояние на инфраструктурата и корупцията в местното управление. Заимов бе придружаван от сегашния заместник-кмет на Банкя и кандидат на “Алианс за София” за бъдещ кмет на общината Кръстьо Кръстев. „От срещите ми с банчани става ясно, че г-н Кръстев е единственият познат на жителите кандидат,” каза Заимов и добави: „Всички районни кметове вече се избират пряко от гражданите – и разбира се не може да се гласува за кандидат, когото хората не познават!”

След като запали свещ в храма на манастира „Св. Петка” над Банкя, Мартин Заимов припомни, че настоящият кандидат на ПП ГЕРБ за столичен градоначалник е стартирал кампанията си преди две години именно от този манастир. “Днес всички, с които се разминахме по разбития път, се чудеха защо още не е оправен – и в този факт има много горчива символика”, посочи Заимов пред журналисти.

По-късно в неделния ден Мартин Заимов бе в своя Щаб на колела, който – припомняме – е разположен в столичния район Средец, при езерото “Ариана”. Въпреки студеното време за доброто настроение на събралите се гости се грижеха децата от танцов клуб „С фрак и лачени обувки,” с изпълнения на стандартни и латино танци.

Заедно с кандидата за кмет на район Средец Маргарита Гутева г-н Заимов отговори на въпроси на граждани, които се интересуваха кога в Борисовата градина ще има нормално осветление, защо боклуците не се почистват навреме и защо общината не се грижи за благоустрояването на един от най-големите софийски паркове. Десният кандидат за кмет се ангажира да реши и други наболели проблеми за Борисовата градина – като например този, че няма работещи тоалетни и лампи и никой не смее да се разхожда вечер. Според Заимов въпросът не е в липсата на пари, а в липсата на добра организация и управление.

„Всеки районен кмет, който работи с мен, ще защитава инвеститорите. Договорът за ремонт на “Ариана” датира от февруари 2006 година,  а инвеститора започва работа едва сега. Какво чака досегашният кмет? И защо си приписва сега работата на частния инвеститор? Това е типично за моя опонент”, коментира Мартин Заимов. Той каза това по повод притесненията на инвеститорите в ремонта на езерото “Ариана” след изявленията на друг кандидат за кмет – представителя на “Атака” – че щял да развали договорите на тези инвеститори с общината, ако бъде избран. „На един инвеститор договорите не може, не бива и няма да се развалят,” каза Мартин Заимов.

Следобед Мартин Заимов посети традиционния събор в женския манастир „Св. Петка” в Бистрица. Задено с кандидата за кмет на район Панчарево Константин Павлов Заимов изслуша проблемите на местните жители, които се оплакаха от лоша инфраструктура, липса на адекватен устройствен план на Бистрица и околните села, проблеми с получаването на обезщетения за земи. Мартин Заимов заяви, че като кмет ще работи активно с районните и селските кметове и ще съдейства за навременно решаване на проблемите в района.


КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL