Аз обичам София

Сегашната управа на столичната и на люлинската община са не само некадърници – въобще не се интересуват от никого тук

„Сегашната управа на столичната и на люлинската община са не само некадърници – въобще не се интересуват от никого тук”, обяви кандидитът за кмет на София Мартин Заимов в снощната му втора среща със софиянци от жилищен комплекс „Люлин”.

Десният кандидат за кмет Мартин Заимов се сблъска само с негативни отговори от гражданите на столичния район Люлин на въпросите дали имат спортна зала, велоалеи или зелени площи.

„Има едно уредено нещо в Люлин, само едно от цяла София – метрото”, констатира Заимов, но веднага беше репликиран, че транспортът в жилищния комплекс, който свързва останалите микрорайони с метростанциите, е под всякаква критика. Според Мартин Заимов голяма част от усилията на гражданите на София се похабяват, за да може „други хора” да строят метро „безкрайно дълго време”,

„Говори се за „Люлин” като за „спалнята на София”. Люлин е вече, може би, петият или шестият по големина град в България. Надхвърля 130 000 жители, може би дори много повече... аз искам нормален живот за хората” – така се обърна към гражданите десният кандидат за кмет, чийто Щаб на колела вече втори ден е спрял близо до кръстовището на Кооперативния пазар.

Мартин Заимов беше придружаван от кандидата за кмет на района Антоний Методиев и общинския съветник от СДС Юлия Цинзова, която се кандидатира за втори мандат като представител на този район. Люлин се нуждае от спортна зала, театър, културен дом, реконструкция на пазарите и това са сред приоритетите, които трябва да бъдат осъществени, казаха представителите на десницата пред жителите на района.

Най-често споменаваните проблеми на Люлин бяха замърсяването, застрояването на зелените площи, детските площадки и бездомните кучета. Група деца настояха в техния микрорайон да бъде построен и басейн.

Мартин Заимов, Антоний Методиев и Юлия Цинзова се разходиха в района на Кооперативния пазар и около сергиите по автобусните спирки. Две от дамите, които продават на сергиите за вестници и за цветя, се оказаха детски учителки, принудени да работят допълнително, за да компенсират ниските си заплати. Те се оплакаха на Мартин Заимов и представителите на неговия бъдещ управленски екип, че сегашният заместник-кмет, отговорен за образованието – Йорданка Фандъкова нито веднъж не е посетила районните училища и сякаш «не взима присърце проблемите на учителите и ролята, която общината би могла да изиграе за тяхното решаване».

Кандидатът за кмет на двете най-големи десни партии ДСБ и СДС подчерта пред тях, че учителските заплати не са единствено проблем на държавните институции, а общината също много да допринесе за увеличаването на доходите на учителското съсловие – това може да стане по думите на Мартин Заимов с по-добро управление на общинските учебни заведения.
КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL