Аз обичам София

Мартин Заимов обеща нови детски градини и паркове на жителите на Люлин

„Люлин е петият по големина град в България, така че трактовката, че това е „спалнята на София”, е невалидна. Всичко, което важи за София, важи и за Люлин”. С тези думи десният кандидат за кмет на София Мартин Заимов се обърна към жителите на ЖК „Люлин”, където в петък и събота е разположен неговият Щаб на колела.

Заедно с кандидата за кмет на района Антоний Методиев и общинския съветник от СДС Юлия Цинзова, която се кандидатира за втори мандат като представител на този район, г-н Мартин Заимов се срещна снощи с граждани в района на „Руския пазар” и метростанция „Люлин”. Кандидатът за кмет също така разговаря с пътници в метрото, с което дойде в района. Той подчерта, че този вид транспорт ще реши голяма част от проблемите с трафика в София и се зарече в неговия мандат да бъдат построени още най-малко 20 километра от линиите на софийското метро. Гражданите на район „Люлин” споделиха някои от най-големите си проблеми, сред които са липсата на достатъчно зелени площи и паркове, на достатъчно спортни съоръжения, на улично осветление във вътрешността на жилищния комплекс, както и незаконното строителство.

В обръщението си от Щаба на колела пред гражданите Мартин Заимов каза, че в неговия мандат „общински терени няма да се ползват за нищо друго, освен за общи цели”. По другия наболял проблем за Люлин – недостатъчния брой детски градини – Мартин Заимов заяви, че „каквото и да говори сегашния заместник кмет Минко Герджиков, за построяването на нови детски градини парите не са проблем. Пари има и нови детски градини в Люлин ще има.” Изграждането на велосипедни алеи в София, включително в Район „Люлин”, също е сред приоритетите на екипа на г-н Заимов, стана ясно на срещата.

От 17 часа в събота Мартин Заимов ще бъде отново сред симпатизанти и съмишленици в ЖК „Люлин”. За съботната привечер е предвидена и музикална програма при Щаба на колела в пространството срещу Кооперативния пазар – на ъгъла на ул. „Панчо Владигеров” и ул. „Д. Неру”. Живеещите в Люлин могат да сигнализират г-н Заимов и неговия екип за най-наболелите проблемите на района в специалната урна на мобилния референдум в Щаба на колела.









КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL