Аз обичам София

Отзвук от второто ТВ студио на открито с Мартин


Кратък запис
Вчера Мартин Заимов разговаря на живо с гражданите пред Художествената академия и пред екраните на НДК и „Булбанк”.

Традиционната директна среща на бъдещия градоначалник Мартин Заимов със софиянци отново премина динамично и при засилен интерес. Кандидатът на „Алианс за София” отговори на повече от 15 въпроса, един от които на английски – на млада дама, която се оказа, че работи за вестник „София Ехо”. Тя се снима със Заимов и после се поинтересува дали кметът ще отделя от вниманието си за проблемите на всички софиянци и... дали има възможност да влияе върху работата на пощите.

Много от гражданите изразиха опасенията си, че корупцията в общината трайно се е настанила там и питаха дали бъдещият кмет има сериозни планове да се справи с нея. „Ще бъда безкомпромисен и ако за някой от моите заместници бъде доказано, че е злоупотребявал, ще го отстраня веднага”, каза Заимов. Той се ангажира да дава тон на обществената нетърпимост към подобни прояви и сенчести действия. Всички кандидати за общински съветници от листата на „Алианс за София” са били предупредени от Заимов за неговата нетърпимост към корупцията и те са изразили съгласието си с неговата позиция и нагласа

„Трябва да има прилагане на строги правила при извършването на строежи в София, защото в момента на територията на общината се строи без всякакъв план”, отбеляза Мартин Заимов в отговора на един от въпросите.

Проблемът с бездомните кучета е решим, но той зависи и от волята на самите граждани. Позицията на Заимов е, че кастрацията на животните е важна процедура, но ще бъдат взети мерки и срещу собствениците, които се отказват от любимците си и ги гонят на улицата.

Млада дама се поинтересува кога общината най-после ще стане достъпна за гражданите, ще бъдат инсталирани мебели в чакалните и тоалетните ще могат да бъдат ползвани от всички в общината. Мартин Заимов отговори, че „общината съществува, за да служи на хората, а не обратното”. „До няколко месеца, след като стана кмет, отношението на чиновниците ще се промени кардинално. Информацията, която е налична, ще се предоставя веднага. Информацията за съгласуване – максимум след 3 седмици. Ще бъде въведен принципа на „мълчаливото съгласие” – ако общината не отговори в срок, значи, че приема искането на гражданина”    , каза Мартин Заимов.

Той се ангажира общината да промени отношението си към металургичния комбинат в Кремиковци и да бъде прекратено бълването на вещества, замърсяващи околната среда. Заимов подчерта, обаче, че плановете за промяна в Кремиковци, трябва задължително да бъдат съгласувани със собственика на комбината и неговите служители.

Мартин Заимов констатира, че реалният брой на детските градини, построени през последните две години е 2. Общината под неговото ръководство ще построи поне 50 през следващия мандат. Директорите на учебните заведения ще бъдат добри мениджъри, които ще осигурят добри условия за работа на своите служители, ангажира се Мартин Заимов. Той привества идеята на един от гражданите да бъде въведен задължително избираем предмет „спорт” в общинските училища.

Следващото издание на „ТВ студио на открито” е на 16 октомври, вторник. Мартин Заимов ще бъде в студиото в парка на Националния дворец на културата, на ъгъла на булевардите „Витоша” и „Св. Патриарх Евтимий”.
КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL