Аз обичам София

Строителни предприемачи изложиха вижданията си за инвестиционния процес в София


Запис от срещата
Мартин Заимов се срещна с представители на Управителния съвет на Българската предприемаческа камара
Строителните предприемачи изложиха вижданията си за инвестиционния процес в София

За създаване на координатор на инвестиционния процес в строителните дейности на столицата и структуриране на контрола на общината върху предприемаческите процеси, се договориха Мартин Заимов и господата Николин Гавраилов – председател на камарата и члена на УС Асен Дикански. По думите им в момента липсва координация на инвестиционния процес.

Ще бъде учреден и специален Консултативен съвет между общината и предприемачите в София, който ще способства за развиване на диалога и подобряване на инвестиционния и строителен процес в града. Съветът ще се състои от най-много 15 члена на експертно равнище. „На ниво експерти нашата камара ще ви помага, като бъдещ кмет”, декларира Николин Гавраилов.

Координаторът на инвестиционния процес в бъдещата Столична община, ръководена от Мартин Заимов, ще бъде на позицията заместник-кмет по благоустройството. Ще бъде въведен и ефективен контрол върху неговата дейност, осъществяван от трето звено, на същото равнище.

Ръководителите на Българската предприемаческа камара се оплакаха от бездействието през последните години на всички кметове, с които има подписани 4 меморандума за съдействие, но никакви конкретни резултати. Г-н Гавраилов пое ангажимента да представи на екипа на Мартин Заимов документацията по всички предишни неизпълнени споразумения на камарата с общината.

Една от най-съществените договорки между предприемачите и Мартин Заимов е за стартиране на процес, в който да бъде формулиран механизъм за извънсъдебни споразумения, базирани на опита на Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата. Идеята е да не се спира инвестиционния процес в града заради затрупването на съда с дела, дължащи се на противоречия между предприемачите и общината.

На срещата с Българската предприемаческа камара присъстваха още кандидатите за общински съветници от общата листа Владимир Кисьов, Борислав Бориславов и Иван Николов.
След срещата Мартин Заимов се обяви за по-засилено участие на браншовите организации и съюзи при организирането на обществените поръчки. Целта е да се избегнат евентуалните съмнения в тези случаи и да не се стига до арбитраж.

КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL