Аз обичам София

Мартин Заимов: Не може всичко да се върши зад гърба на гражданите!

Декларираното намерение на досегашния кмет и кандидат на ПП ГЕРБ Столична община да разширява зелените площи се разминава драстично с промените в устройствения план, приети днес на последното заседание на Столичния общинския съвет.

Това, което говори Бойко Борисов пред медиите и пред хората, няма нищо общо с нещата, които се внасят от негово име, от неговата администрация, в лицето на главния архитект Петър Диков. Бойко Борисов говори едно пред софиянци, а зад гърба им приема друго.
В момент, когато зелените пространства на София изчезват пред очите ни и това е един от най-болните проблеми за хората, Столична община отново проявява изумително безхаберие. Да припомня, че преди време националният омбудсман се зае с общественото обсъждане на Общия градоустройствен план, именно защото хората имат много тревоги, а собствената им община остана безучастна.

Това е нагъл и безотговорен подход, доказан и от днешното заседание на Общинския съвет, когато екипът на кмета Бойко Борисов отново внася предложения зад гърба на хората. Защо нямаше широко обществено обсъждане? Защото ги е страх.

Когато стана кмет ще направя всичко, каквото е нужно и каквото мога, за да спра тези безобразия. Както обещах, ще провеждам постоянни допитвания до хората, няма да има решения, които са важни за живота и средата на гражданите, които ще се вземат от шепа висши чиновници, зад гърба на софиянци. Защото това е техният град.

Ето например това, което се нарича парк „Възраждане” – до Зона Б5, както и части от Южния парк са предвидени за застрояване. Имаме несъгласие с арх. Петър Диков –той казва, че зелените площи са достатъчно, аз казвам, че не са

София трябва да се развива на север – това е добро. Това, което не е добро е, че няма достатъчно добра процедура за работа на общинската администрация, процедудура, която да позволи една открита дискусия с гражданството – тя трябва да продължи смислен период от време, а не 23 часа. Решението бе взето по начин, по който същата тази дискусия се отлага във времето вече парче по парче. Не може така – няма никаква визия, никакъв общ план – приказва се само, че Кремиковци ще се закрие. Това е едно добро предложение, но няма никакво съгласуване с правителството и собственика на комбината. Това, което подозирам е, че бившия кмет г-н Борисов типично в негов стил така както запълваше дупки, така иска да закрие и  Кремиковци  - единствено и само с предизиборна цел. После всичко това ще се забрави. Защото идеята е добра, тя ще привлече хората, Кремиковци трябва да спре да трови хората, няма съмнение.

Въпросът е да се постигне тази цел, а не както сега Борисов реже лентите пред градинките, а след един месец тя изглежда по-зле, откакто е била преди това. Или както реже лентите на един булевард, а след един месец булеварда е на бабунки. Същото е и с Кремиковци -  трябва да се помисли и за хилядите хора, които работят там, трябва да се помисли за собственика, трябва да се обсъжда и с държавата. Има много работа. Не може няколко седмици преди изборите на две- на три – дайте сега да оправим устройствения план и да закрием  Кремиковци. Така работа не се върши.КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL