Аз обичам София

А как можем да разрешим проблемите ?

Прочетох внимателно всички постнати теми и мнения до момента. в общи линии тъжната констатация е че не харесваме София такава каквато е тя в момента.Добрата новина е че я Обичаме въпреки че не я харесваме.
Основните проблеми са : чистота,улици,тротоари и паркинги,трафика,мръсния въздух,все по-малко детски площадки и липса на зелени площи.Ако съм пропуснал нещо,моля добавете го.
И реших да провокирам всички четящи и пишещи тук с въпроса : Как можем да променим това? След като има проблем, значи следва да се намери решение!

Лично аз имам следните предложения

- Въздуха над канала и перловската река да се изградят паркинги с метална конструкция, а от страни да се засадят дървета и храсти които да скриват колите от погледа.
- За да се облекчи трафика е необходимо повечете улици да станат еднопосочни както е в центъра
- За да не се паркира по тротоарите е необходимо да се сложат предпазни колчета
- Един служебен абонамент за паркиране да струва около 100лв. месечно , а не както е в момента 400лв без ДДС = 480лв. с ДДС на месец.
Това са твърде много пари за 2-3м2 - все пак не се продава.Ако цената се намали на 80-100лв. месечно съм повече от убеден,че доста хора и фирми ще се възползват от услугата,а това ще увеличи и приходите на столицата от тази дейност.Но за момента цената е неразумно висока. Именно това е и причината хората да паркират по тротоарите.
- За детските градини е по-сложен въпроса поради липсата на терени за строителство и високата цена на земята,но ми се ще да вярвам,че при добро желание ще се намерят такива.
-Трафика - може да прозвучи малко еретично,но според мен в началото на града на входните артерии трябва да се изградят паркинги и колите от провинцията да паркират там.Една сериозна причина за задръстванията са именно все по-големия брой посетители на столицата идващи по работа или на пазар.Те не познават добре града, а това създава затруднения в придвижването на софиянци.Тези които пък са за по-дълго време в София(като студентите) , за да могат да използват колите си да си правят временна софийска регистрация на автомобилите или да плащат някаква такса(нещо като градска винетка). Така с намаление на трафика,ще намалее и смогА. Освен това камионите и колите зареждащи магазините,както и сметопочистващите автомобили да извършват тази дейност в определени часове - рано сутрин и вечер след 20.00ч. , а не в пиковите часове както е в момента.
-За боклука е ясно - трябва да се изгради завод за отпадъци
-За зелените площи,мисията е почти невъзможна(според мен)

Изразете своите мнения - така наистина ще можем да помогнем на Мартин със своите идеи.

КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL