Аз обичам София

Как мина срещата на Мартин със софийската търговско-промишлена камара

Основният приоритет на Софийска община ще бъдат гражданите. След това ще защитавам интересите на бизнеса, но при открита и честна конкуренция

Това заяви категорично кандидатът за кмет на десния „Алианс за София” Мартин Заимов по време на срещата си с представители на Софийската търговско-промишлена камара в Гранд хотел София днес. Домакин на срещата беше председателят на камарата Георги Чернев, който представи Заимов пред своите колеги като бащата на валутния борд у нас. Той акцентира върху това, че изборът на кмет е от голямо значение, защото от него зависи и изборът на общински съветници – тези, които взимат решения в общината за състоянието на София.

В началото на срещата Мартин Заимов благодари на камарата за изключително съвестната им работа, за това че информацията, предоставена от нейните членове му е от голяма полза за разбиране на проблемите на София. „…Защото именно конкретиката на нещата е това, което липсва в управлението на София”, заяви Заимов.

„Проблемите на София не са само проблеми на гражданите, а и на фирмите, убеден беше Заимов, като допълни, че трябва да им диалог и добронамереност, „…защото така се постига всичко”. Заимов описа настоящата ситуация в София като лоша организация и лоши намерения. „С бизнеса трябва да сме в диалог. Да знаем кой кой е”, категоричен бе Заимов.

Георги Чернев обяви желанието на камарата за диалог със Софийска община. В отговор Мартин Заимов заяви, че това обаче не трябва да става за сметка на прехвърляне на отговорности.

„Всяка неправителствена организация, сдружение на бизнеса трябва да има единна позиция, която да се представи пред общината – при такива условия ще работя аз, ако стана кмет на София”, заяви Заимов.

По негово мнение в основата на лошото управлението на столицата стоят не законодателните проблеми, а тези между хората.

Гости на срещата бяха председателят на Столичния общински съвет Владимир Кисьов и общинският съветник от ДСБ в СОС Вили Лилков.

„За първи път имаме кандидат за кмет, който разбира от икономика и това би било много полезно за София”, заяви Кисьов.

Вили Лилков изтъкна като неоспорим факт постигнатият напредък в работата на общинския съвет – стана по-отворена, по-прозрачна. Що се отнася до кметската администрация обаче все още има проблеми в тази насока. Като проблем той изтъкна липсата на заинтересованост и активна намеса от страна на бизнеса по въпроси, които пряко го засягат. В резултат решенията се взимат от членовете на общинския съвет и понякога това става по най-лесния за тях начин.

Това, за което трябва да работи бъдещият кмет е изграждането на работеща система за институционално взаимодействие; общината да поставя на широко обсъждане своята инвестиционна програма и да накара бизнеса да защитава активно интересите си.

Мартин Заимов посочи две основни неща за доброто взаимодействие и успешна работа между общината и бизнеса: трябва да се промени основното движение на благоустройството на София и предприемаческият бизнес да прояви търпение; Да бъде прекратена практиката за съдебни процедури – бизнесът да решава проблемите си преди съда, в пряк диалог с общината.

„За доброто управление на София трябва да има взаимно доверие” бяха финалните думи на кандидата за кмет Мартин Заимов.КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL