Аз обичам София

Мартин представи своята управленска програма Аз обичам София 2007-2011


Прозрачност, отговорност, ефективност, професионализъм и диалогичност са фундаменталните принципи, заложени в програмата на кандидата за кмет на София Мартин Заимов

Кандидатът на „Алианс за София” представи своята управленска програма „Аз обичам София” 2007-2011 г. „Правим го сега, и изобщо не е късно, въпреки твърденията на разни хора, защото ние се опитахме да чуем, видим и разберем проблемите на хората и да предложим своята визия за тяхното решаване”, заяви Мартин Заимов. Той подчерта, че тази програма е много сериозен ангажимент и тя е направена, за да бъде „в интерес на всеки отделен софиянец”.

Общината, на която аз ще бъда кмет, няма да бяга от своята отговорност, както се случва сега при управлението на Бойко Борисов, изтъкна Мартин Заимов. Той се аргументира, че със системата трябва да се работи, а не непрекъснато да се критикува и да се търси оправдание за неуспехите в нея.

Общината, в която Мартин Заимов е кмет, ще започне да работи с програмни бюджети, структурирани по цели и подцели, а не с досегашните остарели като разбиране бюджети. Мартин Заимов и неговият екип ще настояват за пълна децентрализация на общините, но трябва да бъде въведен ред в организационните структури на самите общини, защото сега цари хаос по този параметър.

Столична община, с кмет Мартин Заимов, ще бъде много активна в привличането на финансиране от структурните фондове на Европейския съюз, но няма да гледа на това като на единствено спасение. „Парите от ЕС не се различават от парите, на който и да е инвеститор. Пари има много, нужни са добри проекти. Но се започва от самофинансиране. Аз ще отделям средства от общината за проекти, за да повярват инвеститорите, че ние сме сериозни в намеренията си и да бъдат привлечени да участват”, заяви Мартин Заимов.

Той коментира, че концесиите като механизъм на работа са успешни и трябва да бъдат прилагани, но „лошите концесии” за София трябва да бъдат прекратени. „Всичко е въпрос на преговори, а специално за „Софийска вода” мога да кажа, в противовес на мнението на Бойко Борисов, че анекс към техния договор не трябва да има”, каза още Заимов.

Заимов представи с кратко експозе всяка една от точките в управленската програма „Аз обичам София”:
 
· Управленски приоритети
· Благоустроена София
· Придвижване на гражданите
· Община за хората
· Спокойна София
· Чист град
· Услуги за хората
· Парите на града
· Етична София
· Здравето на града
· Красив град
· Образован град
· Усмихнат град
 

Отношението на общината към българските учители, като се има предвид, че училищата в София са предимно общински, е „повече от безобразно”, посочи Заимов и настоя, че е крайно време някой да започне за обръща внимание на образованието.

Заимов подчерта, че за него като кмет интересите на софиянци ще бъдат над всичко и посочи като пример за пренебрегване на гражданите репликата на кмета Бойко Борисов „Какви са тези хора, които ще се мотаят в краката на германския президент?”, изречена по повод протестиращи природозащитници в София.

Кандидатът на „Алианс за София” сподели своята тревога във връзка в въпроси, зададени му от граждани „Телевизионните студиа на открито”, първото от които се състоя вчера. „Най-много ме заболя от въпросите на онеправданите хора. Оказа се, че в София живеят много бежанци в ужасни условия. Никой не знае колко са и бездомните хора в града. До голяма степен тези констатации важат и за ромите. Общината е в неведение на техните проблеми”, каза Заимов.

Плановете на Мартин Заимов и неговия екип са да установят постоянен диалог с гражданите и чрез домоуправителите на жилищните сгради. Всяка община ще бъде задължена да създаде работещ Съвет на домоуправителите.

„Защо трябва да затваряме София за хората, които идват от провинцията?”, попита Заимов. „Всеки от тях може да допринесе, и вероятно го прави, за развитието на столицата. Градът е по дефиниция място за срещи”. Той се зарече, че ако някой се опита да наложи такива ограничения, сам ще излезе на уличен протест.


ето програматаКОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL