Аз обичам София

Повече от час продължи разговорът между Мартин и софиянци в тв студиото на открито вчера

Повече от час продължи разговора на кандидата за кмет на София Мартин Заимов с гражданите на София – на живо, на три места едновременно в столицата

Кандидатът на десния „Алианс за София”  разговаря с гражданите пред метростанцията пред „Булбанк”, като същевременно срещата беше предавана на екрани в „ТВ студиа на открито” в парка на Националния дворец на културата и пред Националната художествена академия. С въпроси към Заимов се включиха софиянци, намиращи се и на другите две места.

Чистотата на града, паркингите, незаконните строежи, липсата на място за придвижване на пешеходците, сметищата и отстраняване на отпадъците и откриването на нови тържища и пазари бяха сред най-дискутираните теми.

Възрастната госпожа Николова трогна до сълзи Мартин Заимов като разказа пред всички историята на „заграбен” – по нейните думи – имот заради „чиновническо бездействие”. Двама млади велосипедисти посикаха от бъдещия кмет да им осигури алеи, за да карат колелата си безопасно и по-далеч от профучаващите автомобили.  Малкият Никола се оплака, че на косъм се е оттървал от това да бъде блъснат с колелото си от таксиметров автомобил. Мартин Заимов му отговори, че правилата за движение трябва да се спазват от всички и че контролът върху изпълнението е предимно извън правомощията на общината, но кметът е отговорен за построяването на алеи за велосипедисти.

„Пари има, всичко е въпрос на добро управление и ако ви казват, че това е невъзможно, аз мога да ви докажа, че не е така”, каза Мартин Заимов. Г-жа Румяна Дончева от Лозенец се оплака от незаконните сметища в зелените площи на квартала й и поиска да знае дали този проблем може да бъде решен наистина. „Справянето с незаконните сметища е част от моята цялостна програма за преодоляване на замърсяването с отпадъци. Общината може и е длъжна да инвестира в това”, обясни Заимов.

Сред въпросите към кандидат кмета имаше и нетрадиционни, като например какво смята, че общината може да направи, за да подпомогне работата на научните работници в Българската академия на науките или кога най-сетне кметът ще помогне на всички хора да си намерят работа и да започнат да живеят нормален живот.

Утре, кандидатът на десния „Алинс за София” ще представи своята Програма за управление на столицата за периода 2007-2011 година.КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL