Аз обичам София

Топлофикация

Видях в програмата,че трябвало да се върне доверието на гражданите в Топлофикация, като тя се даде за уравление на международно призната фирма (не знам дали цитирам точно, но това беше смисъла), а после да се приватизира. Това говори за непознаване на проблема. Атой е, че такава система като Софийската толофикация не може да съществува. Проблемът при нея не е формата на собственост или управлението. Проблемът е инжинерен. Дори и при най-прозрачно и компетентно управление тя че подава скъпа енергия защото етака конструирана, а именно:
-половината София се захранва от две централи, НЕпроизвеждащи ток, а именно Люлин и Земляне
- другата половина се захранва от ТЕЦ Република и ТЕЦ Изток. Те произвеждат ток, но районите,който отопляват са толкова големи, че отоплението, което трябва да служи като плюс към производството на ток се превръща в минус.
Представяте ли си каква енергия е нужна за да се придвижи топлоносителя от ниската Дужба към Редута.
Затова Топлофикация трябва да се модернизира като Люлин и Земляне се преработят в когенерационни централи (произвеждащи ток и топлина). Освен това за локалните отоплителни централи трябва да се нарави джойнт-венчъри за превръщането им в когенерационни. Трябва да се построят и нови локални когенерациони отоплителни централи. Трябва да се прекрати топлофициране без производство на ток.

КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL