Аз обичам София

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"


София, 31 октомври 2007 г.

Колеги, изпращаме ви стенограма от по-важните моменти от пресконференцията в "Синият лъв" във връзка с подписаното Споразумение за принципите за работа в СОС на съветниците от "Алианс за София". 

Целия текст на Споразумението можете да намерите на сайта „Обичам София” тук – http://obichamsofia.com/show_news.php?id=179&type_id=1 

Мартин Заимов: Споразумението се подписва от председателите на ДСБ- София и СДС-София. Партиите, чиито представители сме ние, общинските съветници от "Алианс за София", се обединяваме около шест принципа за работата ни в Общинския съвет. Според нас тези принципи са универсални и за това, как следва да работи и общинската администрация. Бих искал да подчертая, че ние от "Алианс за София" сме инициаторите на това споразумение. Както вече съм споменавал, вече сме в процес на изработване и на специална Харта, която да защитава интересите на гражданите на града и да предотврати злоупотреби и политиканстване на гърба на софиянци. Разчитаме, че всички политически сили в СОС биха одобрили такава Харта – вероятно до няколко месеца тя ще се случи. Днешното Споразумение също е отворено и за останалите общински съветници от другите политически сили – те биха могли в бъдеще да се присъединят към това, което инициира "Алианс за София".  

Сега ще разкажа накратко за нашите шест принципа на работа. 

Първо, контрол за изпълнение на решенията на СОС от страна на администрацията, като ще настояваме за създаването на структура на вътрешен контрол, която да докладва директно на СОС. Освен това искаме публичност на всички актове на общинската администрация – така, както благодарение на общинските съветници на десницата, вече има публичност на дейността на СОС. Подчертавам – това се дължи на нашите общински съветници. Второ, настояваме за въвеждане на принципа за програмно бюджетиране, което е модерният начин за правене на бюджет. Настояваме за реална децентрализация на общинската дейност към районните кметства. Смятаме, че има многобройни общински задължения и услуги, които могат да бъдат решавани значително по-добре от районните кметства, заради което трябва да им се даде необходимата свобода. Това не означава безконтролност, разбира се. Така, както СОС трябва да упражнява много сериозен контрол върху общинската администрация, така и общинската администрация трябва да контролира районните кметства. Да обобщя – по-голямата част от проблемите на общината се решават много по-добре на местно, отколкото на централно ниво. Настояваме за въвеждане на принципа на мълчаливо съгласие – това означава, че ако в триседмичен срок от задаване на въпрос към общината от страна на фирма или гражданин, който изисква отговор "да" или "не", такъв не бъде получен, то автоматично това означава отговор "да". И накрая настояваме всички поръчки от страна на общината да се правят във високо конкурентни условия. Това означава и откритост на процедурите, както и много участници в търговете. Това значи почтени участници в търговете, компании, доказали се в своята област. 

Искам да заявя, че ние от "Алианс за София" съвсем категорично ще бъдем опозиция на управляващите. Ще следим всяка тяхна стъпка и ще ви информираме за техните безобразия и тяхната некомпетентност. Защото ние знаем, че те са некомпетентни. 

Управляващите вече взеха на ръчно управление на цялата общинска икономика. Г-н Борисов си въобразява, че може да управлява икономиката на София. Ако беше човек със способности да го прави, аз щях да съм първият, който да каже – "добре, вие сте доказал себе си човек, гражданите на града имат интерес от това, вие да управлявате икономиката". Борисов е категорично некомпетентен човек и не трябва да управлява икономиката на града, защото това ще доведе до големи загуби за гражданите. 

Подозираме връщането на модела "Софиянски" в най-уродливата му форма. Това е основната ни задача оттук нататък – да контролираме мераклийството на тези хора, да ви информираме своевременно и да разобличаваме далаверите. Със сигурност далавери се подготвят. 

Петър Москов: Това нещо, което Борисов подготвя – кметът да решава всичко сам – вече сме го преживявали. Това беше същността на модела "Софиянски". Г-н Борисов през цялото време на кампанията говореше, че "някакви лоши хора от модела "Софиянски" искат да се противопоставят на добрия кмет" ... Що се отнася до Споразумението, искам да посоча, че подписването му е по-скоро символичен акт. Въпросът е дали нещата, които се съдържат в него, са изпълними за всички общински съветници в целия СОС. Ако примерно утре г-н Борисов вземе, че се съгласи с това Споразумение, това няма да значи, че ние ще правим нещата "заедно" или "общо". Напротив. С това Споразумение ние казваме следното – "Г-н Борисов, ние можем да тичаме бързо и дълго. Нека да видим дали и ти можеш".

Борислав Бориславов: Аз също искам да коментирам опасността от това, кметът да сложи ръка върху цялата общинска икономика. През 2003 г. По същото време заварихме в общината точно такава ситуация. Софиянски имаше право да назначава управителните органи на общинските фирми – а правомощията на ОС му бяха делегирани. Една от заслугите на предишния мандат на Общинския съвет е, че върна достойнството на тази институция, като отне неправомерно дадените на кмета правомощия. Имаме информация, че екипът на Бойко Борисов готви доклад, с който всички общински фирми да бъдат ликвидирани, което означава да влязат в тях ликвидатори, следователно един период, в който изобщо няма да е ясно какво се случва там и какво се източва ... След това искат да преобразуват тези фирми в общински предприятия. Според сега действащия правилник на Общинския съвет, общинските предприятия са изцяло под контрола на кмета. Това е изключително опасно. Съветниците от "Алианс за София" няма да допуснат това по никакъв начин. Има хиляди варианти, с които може да бъдат разчистени партийните представители в бордовете на фирмите. Вие знаете, че СДС оттегли много голяма част от своите представители – единствената партия, която го направи в предишния Общински съвет. Нека тези фирми бъдат преобразувани от акционерни дружества в ООД. Тогава ще има един управител. Има и наредба за конкурсния принцип. Т.е. има различни варианти за максимално облекчаване на тези фирми, като контролът бъде изцяло от СОС. Една от първите стъпки, които съветниците от "Алианс за София" ще предприемат, е спирането на този "мерак".

Атанас Атанасов: Като председател на ДСБ-София ще подпиша Споразумението между двете партии, които образуваха предизборната коалиция, защото неговата основа е – контрол на Общинския съвет върху администрацията. Ние няма да допуснем Борисов да управлява общинската икономика зад гърба на Общинския съвет, каквото желание има той. Затова в това Споразумение предлагаме да се създаде инспекторат в Общинския съвет, който да докладва на СОС, а не на кмета. Защото откакто Борисов е кмет, той създаде едно своеобразно полицейско управление в общината, известно на софиянци като "десето управление". Той поставя задачите, докладва се само на него и никой не знае какво точно работят тези хора. Това е недопустимо. СОС се състои от 61 представители на гражданите, и те затова са там – да контролират. Ако Борисов иска да управлява някое предприятие еднолично, неща си управлява собствените фирми. 

Иво Йонков: Бих искал да призова медиите да обърнат малко повече внимание на Паметника на съветската армия, за чието състояние ви информирахме преди няколко седмици тук, от тази трибуна. Вижте дали нещо е направено за безопасността на хората, преминаващи около паметника. Вие ще видите, че нищо не е свършено. Опасността виси над София, администрацията не прави нищо. Вие, медиите, имате тази власт и сила да предупредите отново София какво я очаква.

КОМЕНТАРИ
9
brandssolution.co.uk
Online canada generic, buy pills australia and where is the best place to order online, non prescription alternative except buying new zealand. Where to get in australia also price no insurance, for sale australia and best price for new zealand despite cost canada.
8
Име
love is amazinf for me what about you?
7
Име
soccer shoes, burberry pas cher, michael kors handbags, abercrombie and fitch, mac cosmetics, michael kors handbags, louboutin uk, pandora jewelry, cheap jordans, converse, ralph lauren pas cher, louis vuitton outlet, canada goose pas cher, nike outlet, nike air max, ray ban sunglasses, louis vuitton uk, vans,vans scarpe,vans italia, new balance shoes, nike roshe run pas cher, ralph lauren polo, coach purses, longchamp bags, ugg pas cher, true religion outlet, nike free, hollister uk, converse shoes outlet, polo lacoste pas cher, moncler,moncler outlet,moncler sito ufficiale, ray ban sunglasses, canada goose jackets, longchamp soldes, new balance, coach outlet, abercrombie and fitch, coach outlet, kate spade outlet, pandora jewelry, babyliss pro, celine handbags, moncler uk, insanity workout, vans pas cher, uggs on sale, moncler jackets, christian louboutin, soccer jerseys, nike air force, mcm handbags, timberland shoes, true religion outlet, north face outlet, chanel handbags, prada outlet, supra shoes, barbour jackets uk, michael kors, sac louis vuitton, canada goose, michael kors outlet, abercrombie, canada goose uk, lunette oakley pas cher, ugg,uggs,uggs canada, longchamp pas cher, nike air max uk, reebok outlet, hollister,abercrombie,hollister sito ufficiale,abercrombie italia,abercrombie and fitch,abercrombie outlet, converse,scarpe converse,converse italia,converse sito ufficiale,converse all star, true religion jeans, softball bats, ugg uk, michael kors uk, nike huarache,nike huaraches,nike air huarache, ray ban uk, nike air max pas cher, nike air max,air max,air max 2014,nike air max 2014,air max 90,airmax,air max 95,air max 2013,nike air max 90,nike air max 2013, louboutin,louboutin outlet,louboutin outlet italia, hollister, canada goose outlet, nike free pas cher, instyler ionic styler, gucci,borse gucci,gucci sito ufficiale,gucci outlet, north face outlet, iphone 6 cases, nike air max, beats by dre, ralph lauren outlet, juicy couture outlet, timberland pas cher, giuseppe zanotti, sac louis vuitton, nike roshe run, louis vuitton handbags, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton outlet online, karen millen uk, louboutin shoes, louis vuitton, michael kors outlet online, nike tn pas cher, oakley sunglasses, wedding dresses uk, vanessa bruno pas cher, wedding dresses, tiffany jewelry, oakley sunglasses, hogan sito ufficiale, moncler, valentino shoes, polo ralph lauren uk, coach outlet, air max,nike air max, hermes pas cher, bottega veneta, chi flat iron, swarovski jewelry, replica watches, oakley sunglasses, canada goose outlet, nike blazer pas cher, ghd hair, jordan pas cher, kate spade, burberry outlet, hollister, vans outlet, sac guess pas cher, lululemon outlet, montre pas cher, oakley,occhiali oakley,oakley italia, lululemon outlet, tory burch outlet, moncler,moncler, north face uk, nike trainers uk, swarovski uk, louis vuitton outlet, coach outlet store online, nike air max, nfl jerseys, thomas sabo uk, louis vuitton, christian louboutin, michael kors outlet online, lancel, true religion outlet, juicy couture outlet, longchamp uk, moncler pas cher, longchamp outlet, nike free, herve leger, ralph lauren,polo ralph lauren,ralph lauren outlet,ralph lauren italia,ralph lauren sito ufficiale, lunette ray ban pas cher, mont blanc, michael kors outlet store, ray ban,rayban,occhiali ray ban, links of london uk, longchamp outlet, michael kors outlet online, moncler outlet, toms shoes, replica watches, prada handbags, louis vuitton, bottes ugg pas cher, asics running shoes, pandora uk, nike air max uk, jimmy choo outlet, louboutin pas cher, uggs on sale, north face pas cher, abercrombie and fitch UK, p90x workout, salvatore ferragamo, canada goose jackets, burberry factory outlet, hermes handbags, tiffany and co jewelry, mulberry uk, nike roshe uk, gucci handbags
6
Mac Makeup Brushes
A lways apply your foundation even Mac Makeup Wholesale Website and lightly.This is just to even the complete skin tone. After doing so, you can go discount mac kit back and look if there are any flaws; if there are any blemishes, and cover it up. Never try and just say hey I have a lot of acne scars; I have a lot of blemishes and so I just going to put on a lot, because then you're just going to have that mask like face.
5
Rochester NY local news
Where did you get all these from?
Rochester NY local news
4
Pandora UK
iceable, gor0uei innovative accompanied by delicate types. Like a an attractive additional Mulberry components, Pandora UK an infant bookbag variety of are just regardin
3
Име
ТОЯ ОЩЕ Е В ОБЩИНАТА - 25.05.2009 г. 21:27:19

І.Обвинителен акт срещу:

ВАЛЕРИ Г. Т. от гр.Сандански, затова че:

1. В периода 11.07.2008г. – 18.07.2008г. в гр.Сандански, като

длъжностно лице – Главен експерт „Разрешителни, регистрация и контрол по защита на потребителя и правилата за търговия” в отдел „ЛРРК” при община Сандански, в кръга на службата си, съставил официален документ – Констативен протокол от 11.07.2008г. на Комисия в състав: Валери Георгиев Томов – главен експерт „ЛРРК” и Тодор Манолов Щурков, за за извършена проверка в обект ”Магазин за риболовни стоки”, на ул.Серес № 16 в гр.Сандански, стопанисван от фирма ЕТ”Битео-Тодор Бисерков-Ангелина Бисеркова”, представляван от Теодор Алексов Бисерков, в който удостоверил невярно обстоятелство, с цел да бъде използван този документ, като доказателство за това обстоятелство, а именно – отразил невярното обстоятелство „ Издават се касови бележки за клиентите”

- престъпление по чл.311 ал.1 от НК.

2. В периода 11.07.2008г. – 18.07.2008г. в гр.Сандански, с цел да

набави за себе си облага / да получи сумата от 200 лв. от Теодор Алексов Бисерков от гр.Петрич, която не му се следва/, е скрил не изключително нему принадлежащ документ – оригинал на констативен протокол от 11.07.2008г. на Комисия в състав – Валери Георгиев Томов – гл.експерт ”ЛРКК”, Тодор Манолов Щурков, Живко Йорданов Даскалов и Евгени Филев Александров, за извършена проверка в обект ”Магазин за риболовни стоки”, на ул.Серес № 16 в гр.Сандански, стопанисван от ЕТ”Битео-Тодор Бисерков-Ангелина Бисеркова”, в който е констатирано, че „ Цените са обявени върху предлаганите стоки. В обекта липсва касов апарат. Търговска площ-4,30м.х2,60м” и задължение на собственика на обекта да се яви в община Сандански на 14.07.2008г. в 9.00 часа и да представи подадена патентна декларация и квитанция за платен данък

– престъпление по чл.319 пр.2 от НК.

3. В периода 11.07.2008г. – 18.07.2008г. включително в

гр.Сандански, при условията на продължавано престъпление, като длъжностно лице - Главен експерт „Разрешителни, регистрация и контрол по защита на потребителя и правилата за търговия” в отдел „ЛРРК” при община Сандански, е поискал и приел облага, която не му се следва – сумата общо в размер на 200 лв. / като е поискал и приел на 16.07.2008г. сума от 100 лв. и на 18.07.2008г. сума от 100 лв. /, от Теодор Алексов Бисерков от гр.Петрич, загдето е извършил друго престъпление във връзка със службата му – такова по чл.311 ал.1 от НК, като в качеството си на длъжностно лице /посочено по-горе/ в периода 11.07.2008г. – 18.07.2008г., съставил официален документ – Констативен протокол от 11.07.2008г. на Комисия в състав: Валери Георгиев Томов – главен експерт „ЛРРК” и Тодор Манолов Щурков, за за извършена проверка в обект ”Магазин за риболовни стоки”, на ул.Серес № 16 в гр.Сандански, стопанисван от фирма ЕТ”Битео-Тодор Бисерков-Ангелина Бисеркова”, представляван от Теодор Алексов Бисерков, в който удостоверил невярно обстоятелство, с цел да бъде използван този документ, като доказателство за това обстоятелство, а именно – отразил невярното обстоятелство „ Издават се касови бележки за клиентите”, с който подменил съставен констативен протокол от 11.07.2008г. на Комисия в състав – Валери Георгиев Томов – гл.експерт ”ЛРКК”, Тодор Манолов Щурков, Живко Йорданов Даскалов и Евгени Филев Александров, за извършена проверка в обект ”Магазин за риболовни стоки”, на ул.Серес № 16 в гр.Сандански, собственост на ЕТ”Битео-Тодор Бисерков”, в който е констатирано, че „ Цените са обявени върху предлаганите стоки. В обекта липсва касов апарат. Търговска площ-4,30м.х2,60м” и задължение на собственика на обекта да се яви в община Сандански на 14.07.2008г. в 9.00 часа и да представи подадена патентна декларация и квитанция за платен данък

– престъпление по чл.301 ал.3 във вр. с ал.1 във вр. с чл.26 ал.1 от НК.
2
Име
ПРОБЛЯСЪЦИ - 30.03.2009 г. 15:34:43 от пакал @ 30 Mar 2009 12:50 pm питам защо този В.Т още работи в общината. в тази община на който и да му предложат пари и ако са белязани ще ги изловят всички. Най.корумпираните чиновници в цялата община са в Сандански. Няма ли да им потърси някой сметка, от къде са им доходите, защо работят там мъж и жена, братовчет, шурей и са всички на отговорни постове, а те имат частни фирми. Такива като Роди съпруга на гл.ахитект преудрежда земеделски земи, техниците работят частно а Василка узаконява след тях и всички правят грабчо от обикновените граждани. Народе пишете и не им давайте на черно парички защото станаха много богати тези хора.
1
Име
Мартин Президент!
КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL