Аз обичам София

лош вкус

Събуждам се, студено. Пускам малко парното, дано се стопли поне в стаята. Спирам парното, вече четвърта седмица копаят. Добре, че не вали, че иначе от общите части щеше да тече. Чудя се, защо ли плащаме 40 години данък "сгради", щом дори и общите части няма кой да оправи. Явно - за нечии чужди сгради. В Източна Германия санирали сградите. Източна, ама Германия.

Добре, пускам бойлера и пускам водата в тоалетната. Не пускам водата, няма студена. Седя като наакан, спирам бойлера. Ще видя в Интернет - Софийска вода поне съобщения пускат. Пускам компютъра. Спирам компютъра, Интернет-ът е разкопан.

Взимам боклука и тръгвам на работа. Оставям боклука. Вече 5и ден боклуджийска кола не може да мине. Добре, че продадох колата. Иначе щеше да е цялата в кал, като тези на съседите. Копаят двама души с лопати, багерите няма как да минат. Успокоявам се - на някои хора няма как да минат колите. Всъщност, имало как - през тревата. Но само отляво, понеже отдясно, където преди 20 години играехме, копаят. Четвърта седмица.

Тръгвам към спирката на 72. Връщам се. Не знам къде е спирката - по Коперник копаят. И автобусът сега обикаля по Коста Лулчев и участва в задръстването покрай Sky City. Добре проектиран "мол", с широк паркинг и тесни улици.

Нищо де, тръгвам с хубав вкус в устата, понеже обичам София и знам за кого ще гласувам. Не тръгвам, не съм с хубав вкус в устата. Не съм си измил зъбите. По пътя се сещам, че десният кандидат за кмет на района си е всъщност настоящият кмет.

Стигам в центъра. Кмет на район "Триадица" е герой от "На чисто". Купувал, продавал, отдавал. На кого ли му дреме, щом има вода...

КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL