Аз обичам София

Мартин Заимов за изборите - bTV

телевизия БТВ, Студио Избори |


Водещ: Мартин Заимов е тук до мен в НДК и продължава да ме кара да се усмихвам, макар че изборите завършиха, поне на първия тур. Добър вечер.

Мартин Заимов: Добър вечер.

Водещ:
Второто място утешителна награда ли е за тази кампания ако се окаже, че всъщност няма да е билет към балотажа?

Мартин Заимов:
Второто място е една изключителна награда за хората, които повярваха в себе си. Демократически настроени граждани на София. Това е действително сериозна награда. Аз искам да използвам случая да им благодаря от все сърце.

Водещ:
Обърнаха се нещата. Преди 2 години СДС и ДСБ гледаха балотажа в София по телевизора. Сега може би няма да има балотаж, но въпреки всичко успяхте да победите БСП. Тази победа може ли да бъде старт на някакво ново начало? Може ли да стимул за някакви процеси в десницата?

Мартин Заимов:
Тя е старт за ново начало в София със сигурност. Това е началото на възраждането на София.

Водещ:
В личен план след първия тур, подкрепата на Мартин Заимов къде отива? За Георги Кадиев , както обеща в студиото при мен, който вече е общински съветник от БСП, или за Бойко Борисов ако той бъде новия кмет на София и неговото, да речем, мнозинство?

Мартин Заимов:
Никога при никакви обстоятелства Мартин Заимов няма да даде подкрепа нито за г-н Аспарухов, категорично няма да даде подкрепа на Бойко Борисов. От тук нататаък очаквам г-н Борисов да дезертира по същия начин, както винаги до сега. Дори да няма балотаж след една седмица, ще има балотаж след 18 месеца, когато са парламентарните избори, когато той на нова сметка ще се опита да излъже всички, там вече всички българи, тука бяха софиянци, там ще излъже всички българи, но при всички случаи каквото и да е положението рано или късно ще го победя и ще бъда кмет на София.

Водещ:
Значи Заимов продължава да подкрепя Кадиев след първия тур. Така ли да разбирам? Няма промяна?

Мартин Заимов:
пак ще повторя, защото явно не е била разбрана шегата ми.

Водещ:
Това шега ли беше? защото мнозина твърдяха, че това е шега, аз го приех съвсем сериозно, понеже ние се усмихвахме през цялото време.

Мартин Заимов:
аз често имам трудно разбрано чувство за хумор, за което моля да ме извиниш. Значи, какво съм искал да кажа. Че г-н Аспарухов е обида за собствените си избиратели, докато г-н Кадиев не е. това е всичко, което съм искал да кажа. Ляво мислещите хора са също толкова достойни граждани на София, те заслужават също толкова уважение, те заслужават също да им се сбъдват политическите желания и мечти, няма съмнения, че дясното мислене е по-добро и по-ефективно, това е мойта позиция. Левите хора имат всички възможни права и със сигурност г-н Кадиев би защитил техните права като един достоен човек. Също така със сигурност г-н Аспарухов е неспособен да ги защити, първо защото не може и врото, защото дори не мисля, че иска.

Водещ:
Означава ли това, че БСП и СДС ще направят някаква коалиция във този общински съвет. Срещу Бойко Борисов?

Мартин Заимов:
Не. Съвсем ясно е, че десницата е опозиция на левицата. Това нещо е непроменимо в бъдеще.

Водещ:
Добре, последен въпрос. Мартин обича София, а София обича ли Мартин след първия тур?

Мартин Заимов:
Мисля, че да.

Водещ:
Макар и само 20%

Мартин Заимов:
Ами мисля, че да. Вижте, лъжата е силна все още. Тука виновни са политическата класа, защото ключовите хора, към които трябва да се обърнем всички са тези 70% близо, които не гласуват.

Водещ:
Благодаря на МАртин Заимов за това интервю. Ексклузивно в ефира на БТВ. Чухте какъв е бил смисъла на думите, казани в нашето студио, които се превърнаха в интриги на кампанията. Чухте какво каза той за Бойко Борисов и за Бриго Аспарухов. Няма да бъда техен партньор в нашето студио.

КОМЕНТАРИ
16
ROUSLAN BAJDEKOV, 56 г. кв. Света Троица
Какво толкова - Бареков си го знаем, БИТИВИ също. Те хаотично гравитират между Бойко Борисов и Константин Паскалев. По голяма сервилност едва ли може да се намери. А и бързо покриване на \"кофти \" изказвания. Ето Кадиев каза, че Гербовия кандидат за Бургас е крупен, доказан митнически измамник и какво? Нищо. В коя нормална държава това би минало незабелязано. В коя нормална държава национална телевизия ще изгони един от най-добрите си журналисти, затова защото е дръзнал да информира, че Президентът Гоце си е набавил мезонет по втория начин. С кого се заяждат водещите по БИТИВИ - само с хора от опозицията. С управляващите са мили, усмихнати и безкритични. За радост на истината отношението към Б. Борисов е същото като към управряващите.
15
marko
Мартин Заимов за изборите - bTV

Tazi televizia ne spira da lije zadnite chasti na BB
14
Име
не забравяйте да гласувате на балотажа за районни кметове!!!УСпех!!!
13
Д. Петрова
Госпожице/господине, да, говорим именно за една различна естетика/тук хората пишат за това/, която нито Вие познавате, нито родителите Ви. Освен това, точно така. Малките неща правят голямата картина!
В тази статия наричат запазилия детското в себе си професионалист, инфантилен. Това е привилегия!
Въсщност нито Вашето мнение има някакво значение, нито мнението на поредния лошо образован и немощно интелигентен журналист. / Между другото, много голям проблем е това, господа. Който пръв направи някакви реформи, имам предвид още от университетите, та журналистите преди всичко да се образоват, а после да са в състояние да работят аргументирано, сериозно...той ще е направил страшно много за съвременното ни общество./.
На-чин на мис-ле-не! Това е разликата.
12
vizte si rezultata
v. Sega

Наградата за най-велик шоумен

на тези избори безспорно се присъжда на десния кандидат за София Мартин Заимов. С една само своя изява той захранваше хумористичните рубрики на всички вестници. Почна се с преброяването на софийските плъхове, мина се през поголовното усмихване на столичани и гости и се свърши с обещанието да подари уютни дъждобрани на пътната полиция и да подкрепи листата на главния си опонент на балотажа. Малките скечове на Заимов се вписаха някак естествено в цялостния концепт на кампанията му. А неговата бе опакована в стилен целофан. Синьото сърце наистина се превърна в символ. Наивното мото "Аз обичам София" с времето зазвуча симпатично.

Както и детинският концепт на тв клиповете, в които пъргавият Марти си играе с кубчета и колички. Нима има гражданин, който да устои на тази сърцераздирателна гледка - Заимов стиска синьо сърчице пред гърдите си, докато разубеждава нарушителите по "Графа" да не правят повече така! В последна сметка тази подкупваща инфантилност съкруши и последните устои на безсърдечността.


11
Luba
Gorda sam che imame takav demokrat sred nas.Jelaia mnogo zdrave i yspex.
Sigorna sam che revansha s loshite xora she se slychi rano ili kasno.
Ot Silistra sam no ne mi prechi da Vi pojelaia smelost i kasmet.Obicha me Vi x x x x x
10
Петър Кърджилов
Това сме ние!
Това сме всички Мислещи и способни граждани в София. За сега може да сме 18-20%, но за в бъдеще ще се множим!
Мартин Заимов е кметът, който ние желаем за София. Десният алианс за пореден път успя да победи на тези избори червените ченгета и доносници. Но онова, което не успяваме да победим е непросветеността и Простотията на
не-мислещите. Само Мислещите хора обичаме истински този град, а Мартин е един от нас! Нека все повече от нас да бъдат Мислещи!
9
Роси
Вече съм убедена и все по-често си повтарям : " Мойта държава не ме заслужава ". Това което не биваше да се случва - случи се. Все очакваме победа и последните години - все няма. Омръзна ми и гледам навън. Тоя народ наш е толкова прост и наивен, че напълно си заслужава съдбата.
8
STANOEVA,MUSAGENIZA
Blagodarya, g-n Zaimov, che se nagarbihte s ne lekata zadacha da ni dadete nadejdi i useshtane, che skro shte imame istinski,normalen,inteligenten ,emocionalen, obichasht SOFIA, DESEN-ISTINSKI DESEN KMET. Radvam se, che ste moy favorit.BLAGODARYA ZA USILIATA, KOITO POLOJIHTE ZA NAS! USPEHI KATO SVETNIK I NA TEZI SLED VAS OT NASHATA LISTA!
7
rvlahova
Поздравления г-н Заимов,
Благодаря Ви, че дадохте представителство на интелигентността, възпитанието, градското светоусещане и европейското самочувствие. Вие сте нашият кмет.
Радка влахова - ДСБ "Оборище"
6
Весел Гагов, 65 г. кв. Център
Поздрави на Мартин за успешния старт!
Не знам дали напролет ще има парламентарни избори както желае г-на Б Борисов, но съм убеден, че ако след две години десните желаят да имат осезаемо присъствие в Парламента, трябва да помислят сериозно за името на Мартин. Освен ако той не реши да изпълни "заканата" си да бъде кмет на София.
Очаквам от него, обаче, активно присъствие в общинския съвет сега - да застане срещу клиентелизма и партийното търгашество. Бъди силен общински съветник, г-н Заимов.
На добър път и успех!
5
Бистра
поздравявам Мартин и всички които гласувха за него. Той показа, че може да обедини достояно да престави антентичните десни. Той показа потенциал. Най- многото на което се надявах е балотаж. За мен причините да бъде избрано лицето ББ е повече от ясни. След шест години медийно извайване на образа му като на спасител, това не е изненада. От друга страна българският избирател не може да стои с отворени очи, защото гражданската му позиция е много слаба. Той предпочита да сънува, това което му се иска. А какво му се иска в София се разбра. Същото което е до сега. Мечтите на сън продължават.
4
Зорница Димитрова
Бих искала да изразя възмущението си от нарушената тайна на вота заради прозрачните бюлетини. Не подозирам конспирация, а подозирам, че някой отново не си е свършил работата. Този, който е бил отговорен за това да провери бюлетините преди масовото им отпечатване, трябва да понесе отговорността и да бъде санкциониран. Разясненията на ЦИКМИ, че пликът гарантира тайната на вота не са адекватни, защото всеки, който е упражнил правото си на глас е видял, че лицето, което поставя втория печат (след гласуването, преди бюлетината да се постави в плика), съвсем спокойно може да види отбелязания от гласоподавателя номер.
Слушайки с половин ухо репортажите от изборния ден, ми се стори, че и г-н Заимов възропта по въпроса докато гласуваше (ако не греша), така че ще се радвам ако се потърси отговорност на съответните лица.
Поздравления за определения успех, постигнат за изключително кратко време и при много ограничена при старта популярност на г-н Заимов.
3
Име
Бих искала да изразя възмущението си от нарушената тайна на вота заради прозрачните бюлетини. Не подозирам конспирация, а подозирам, че някой отново не си е свършил работата. Този, който е бил отговорен за това да провери бюлетините преди масовото им отпечатване, трябва да понесе отговорността и да бъде санкциониран. Разясненията на ЦИКМИ, че пликът гарантира тайната на вота не са адекватни, защото всеки, който е упражнил правото си на глас е видял, че лицето, което поставя втория печат (след гласуването, преди бюлетината да се постави в плика), съвсем спокойно може да види отбелязания от гласоподавателя номер.
Слушайки с половин ухо репортажите от изборния ден, ми се стори, че и г-н Заимов възропта по въпроса докато гласуваше (ако не греша), така че ще се радвам ако се потърси отговорност на съответните лица.
Поздравления за определения успех, постигнат за изключително кратко време и при много ограничена при старта популярност на г-н Заимов.
2
angy
напоследък все повече се изумявам от неадекватността на журналистите.
1
tsekova
kakto vinagi do sega- dostoen ste, g-n zaimov. gorda sam,dhe izbrah vas. dobra i spokoina nost.dsb-pozdravi- asja tsekova/dsb-slatina
КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL