Аз обичам София

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София


28 октомври 2007 | 20:03 | НТВ, Предизборно студио
Мартин Заимов, кандидат за кмет на София от СДС и ДСБ


Репортер: Здравейте. И така след като чухме резултатите вече, за да можем да ги коментираме с Мартин Заимов, който е тук при нас в студиото и слуша през цялото време. Първо, добър вечер. Така по резултатите. Спечелихте в малката битка, но загубихте в голямата. Какъв е коментарът ви?

Мартин Заимов:
Завършихме една изключително ценна битка за софиянци, надяваме се за всички българи. Между другото не е ясно още дали е завършила. Искам да кажа, че резултатите от тези избори не само в София са плесник за политическата класа в България, на първо място. Сериозен плесник са и за г-н Борисов. Такава избирателна активност показва пълно недоверие, както към него така и към политическата класа в България. Не е възможно да приемем за нормално 30% от софиянци да решават съдбата на всички софиянци.

Репортер:
Тази ниска избирателна активност обаче не е ли шамар и за вас?

Мартин Заимов:
Вижте, аз бях поканен преди два месеца , да, разбира се, че е , но смятам, че зад мен застанаха действително демократично настроените хора в София. Искам да използвам случая от цялото си сърце да им благодаря, искам да ги призова да подкрепят кандидатите за районни кметове на нашия политически алианс. Напомням, че бюлетината е номер осем. Смятам, че там софиянци все още имат шанс и нашите симпатизанти имат шанс да подкрепят действително свестните хора, а не тези, които имат лични скрити намерения.

Репортер:
Разбирам желанието ви да кажете много неща, защото имате много послания , които искате да кажете тази вечер..

Мартин Заимов:
Не, не са много.

Репортер:
Може би са две- три, но смятате, че са важни, но да се върнем към нещо и разбира се ще имате възможността да кажете всичко, което искате. Според резултата на отивате на балотаж. Да приемем и единия вариант и другия. Ако не отивате на балотаж, това страхотен шамар за вас ли е, това какво означава?

Мартин Заимов:
Не , това означава, че балотажът вместо да е след една седмица, е след 18 месеца. Това означава ,че ще мога да изпълня част от обещанията си като член на общинския съвет. Със сигурност имайки предвид решенията, които предлагам за София, със сигурност г-н Борисов няма представа как да реши тези проблеми. Аз знам, че му помогнах, ако той иска да чуе думата ми в опозиция на него, категорично искам да кажа, че винаги ще бъда опозиция на г-н Борисов. Ще работим заедно ,защото това е в интерес на софиянци, но категорично винаги ще бъда опозиция на г-н Борисов и след най-много, защото наистина резултатите не са съвсем сигурни, най-много след 18 месеца пак ще се срещнем.

Репортер:
Този резултат от тази вечер изненада ли ви и за вас някакъв сигнал за искана промяна от обществото ли е?

Мартин Заимов:
Повтарям това , което казах преди малко. Политическата класа в България е сериозен длъжник на българите. Загубили са доверие, основният въпрос, който ми се задаваше през тези месец и половина - два месеца беше “Омръзна ни да ни лъжат, трудно ни е да ви повярваме, защото толкова години ни лъжат”.

Репортер:
Да кажем, че има статистическа грешка, да кажем, че отивате на балотаж, при това положение ако процентите на Борисов са с 2 по-ниско, какво означава това.

Мартин Заимов:
Това означава една седмица сериозна мобилизация и добър шанс да убедим истински демократически настроените хора в София, че не само знанията и уменията, които аз и екипът ми имаме, надминават г-н Борисов с много, но и че е важно да се подкрепя демокрацията срещу популизма, срещу мъглата, срещу едноличността.

Водещ:
Да благодарим на г-н Заимов, както и на Лора Крумова - нашия репортер в НДК. Видяхте на живо коментара на класирания на второ място в София- кандидата на СДС и ДСБ Мартин Заимов.КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL