Аз обичам София

Мартин пред лекарския съюз: обещавам диалог и бързи решения

Мартин Заимов обеща диалог и бързо намиране на добри решения на ръководството на Столична колегия на Български лекарски съюз.

"Ще подобря състоянието на медицинското обслужване на пациентите и условията за работа на лекарите и пациентите", заяви десният кандидат за кмет на София Мартин Заимов по време на срещата си с ръководството на Столичната колегия на Български лекарски съюз. "Лекарите са поредната професионална общност, с която се срещам в рамките на предизборната си кампания и от която разбирам, че не общува със Софийска община и нейната администрация", каза още той. 

"Разходите за здравеопазване на хората в България са значително по-големи отколкото показва официалната статистика. Същевременно от здравеопазването не са доволни нито лекари, нито пациенти. Трябва да се прекрати с лицемерието, с което се управлява в здравния сектор. Вие ще ми кажете как", заяви Заимов.

Мартин Заимов представи пред лекарската общност какво ще бъде професионалното управление на Софийска община под негово ръководство: "... За всяка област ще отговаря отделен експерт в общината. Ще получавате съдействие и от моя страна, но и вие трябва да поемате отговорност. Добрата политика означава постоянен диалог с професионалните общности и бързото намиране на добри решения. Ясна информация, ясни становища и много и постоянен диалог". Той акцентира, че в модерната публична политика, каквато ще бъде неговата, има два приоритета – здравеопазване и образование.

Председателят на Столичната колегия на Българския лекарски съюз д-р Методи Маджаров обяви открито, че те се стремят към връзки с общината по всякакъв начин, но в момента такива почти липсват. В доказателство той показа на Заимов писма, изпратени до общината, които стоят до момента без отговор. Заместник председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари д-р Пламен Георгиев също потвърди липсата на комуникация с общинската администрация.

Задължение на общината като собственик е да се грижи за инвестициите в общинските лечебни заведения, но от там не отпускат нито лев за това. Ремонтите и поддръжката се правят от парите на лекарите, които те получават за труда си от здравната каса. Така от една страна, лекарите инвестират в практики, на които не са тяхна собственост, а от друга – техният труд се обезценява.

Здравеопазването не е ресурс, от който общината трябва да печели, лекарите и пациентите имат еднакъв интерес от работеща здравна система, изтъкна Мартин Заимов в отговор на ясния конфликт, който съществува между лекарската гилдия и Софийска община.

Д-р Илко Семерджиев, председател на Международния институт по здравеопазване подчерта, че основните моменти в програмата за здравеопазване на Заимов на практика означават отблокиране на здравната реформа на местно ниво

Акценти в програмата са: ликвидиране на Столичния медицински холдинг; създаване на конкуренция при предлагането на медицински услуги, при която ще спечелят тези, които предлагат най-добро качество; реинвестиции на наемите на лекарите в техните практики, инвестиционна програма на Столична община в общинските лечебните заведения, както и пилотен проект за отдаване на концесия на столична болница. 

Заместник председателят на Столичната колегия на Българския лекарски съюз д-р Боню Бонев заяви, че програмата на десния кандидат за кмет Мартин Заимов е много добре професионално изготвена. "Здравеопазването трябва да се отдаде на можещи хора, които имат капацитет да работят за софиянци, тромавата ръководна роля на софийска община трябва да се промени", предложи той.

От лекарската гилдия пожелаха успех на десния кандидат за кмет на "Алианс за София" Мартин Заимов.

КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL