Аз обичам София

Всички ще се гордеем, че сме софиянци, няма да се срамуваме (студио на открито)

С колело и в компанията на колоездачи пристигна снощи (25 октомври) на последното си преди първия тур на местните избори “Студио на открито” десният кандидат за кмет Мартин Заимов. Както симпатизантите на г-н Заимов знаят, в “Студиото на открито” кандидатът на ДСБ и СДС отговаря на въпроси на граждани, задавани едновременно от три ключови точки в София. „Няма по-приятно нещо от придвижването с велосипед, независимо от проблемите, които имахме с някои шофьори и липсата на подходящи велоалеи, дори и по късото разстояние от НДК до тук,” каза Заимов, който преди “Студиото на открито” бе посетил своя „Щаб на колела”, паркиран в близост до градинката на НДК.

Запален любител на велосипедите попита, кое е нещото, което най-спешно и бързо може да се направи, за да се подобрят условията за колоездене в града. „Спазване на правилата за движение,” отговори кратко Мартин Заимов и допълни, че полицията трябва да има ясно съзнание да санкционира онези, които създават опасност за движението на велосипедистите.

На въпрос може ли в разумни срокове да се реши конфликтът между велосипедисти и автомобилисти в София и ще има ли конфликт между велосипедисти и зеленината на София, защото в някои градове са изсечени много дървета, за да се построят велоалеи, Мартин Заимов отговори: „Ангажирал съм се да построя 100 км. велоалеи до края на мандата и ще го направя. За да съм по аргументиран, трябва да има статистика за велосипедите, която ще помогне както за изграждането на повече съоръжения за тях, така и за по-малкото кражби,” аргументира се той.

Мартин Заимов се ангажира пред велосипедистите, които го подкрепиха, независимо от резултатите от изборите да продължи да се бори за правата им. Той обеща да изгради и обещания байк-парк без значение дали е кмет или не.

Гражданин попита десния кандидат дали ще поведе война срещу МВР, които очевидно не си вършат работата, за да се контролира движението в София и да се санкционират и мутрите, които си позволяват да карат със 120 км. ч. в града. „Няма да водя война с никого,” каза Заимов, „а общинската администрация ще следи за спазването на уговорките с полицията по отношение поведението по пътищата. Единствените хора, с които ще бъда строг и безкомпромисен, ще са мутрите,” увери Заимов. По негово мнение голямото мнозинство от полицаите са можещи и мотивирани хора. Идеята, че полицаите не вършат работа за гражданите е погрешна, каза още той и добави, че полицаите не получават достатъчно стимули за това. „Трябва да има подадена ръка от страна на общинската управа и аз ще я подам”.

В “Студиото на открито” бяха зададени още редица въпроси.

Столичанка попита кандидата на десницата дали знае какво е състоянието на жилищата в т.нар. скъпи квартали на София, където няма улици и няма никаква инфраструктура. „Ангажирате ли се изграждането на тези квартали да върви паралелно с изграждането на инфраструктура?” бе въпросът към Мартин Заимов, който отговори, че е единственият кандидат, който е казал, че няма да позволи строителство без инфраструктура в София. „Наскоро изпратих писма до някои от най-известните световни архитекти и имам отговор от един от тях,” съобщи в заключение Мартин Заимов. Видният архитект е написал до Заимов: „Щастлив съм да участвам в прераждането на София. Очаквам в най-скоро време да се срещнем и да работим заедно.” Десният кандидат за кмет обеща подробности по темата в петъчния ден.

„Можете ли с ръка на сърцето на 100% да гарантирате, че във вашата листа няма бивши сътрудници на ДС,” попита младеж. „Мога да кажа с ръка на сърцето, че нямам информация някой от тях да е бил такъв,” отговори Мартин Заимов и каза още, че вчера, когато в неговия щаб е била получена информация, че един от кандидатите е бил такъв, той незабавно е пуснал съобщение до медиите, че призовавам жителите на Мировяне, където е издигнат, да не гласуват за него. „И той сам се отказа,” добави Мартин.

Гражданка първа запита дали е вярно, че десният кандидат е казал, че ако не му достигнат гласове за класиране на втори тур, “ще ги прехвърли на комунистите”. Заимов обясни, че нереформираната социалистическа партия е избрала един ретрограден човек за свой кандидат за софийски кмет, “едно чудовище” в лицето на Бригадир Аспарухов, който е първият в позорния списък на ченгетата, оповестен в четвъртък от Комисията по досиетата. „Предпочитам да преборя един по-енергичен човек и затова споменах Кадиев. Аспарухов не е опонент, той е най-страшното нещо, което може да се случи на България и на София,” допълни Заимов.

Жител на София искаше да разбере какво ще направи Мартин за София.
Ще направя така, че всички да се гордеем, че сме софиянци, а не да се срамуваме. Ще направя така, че положението в София да се подобрява всяка година, а не да се влошава,” отговори кандидат-кметът на десния “Алианс за София”.

На въпрос каква ще е политиката на бъдещия кмет по отношение на незаконните ромски гета Заимов отговори, че политиката му е всички жители да се ползват със закрилата на града. „Това е много отдавнашен проблем и е много трудно на хора, които са се родили там да се каже да се преместят. Задача на града е да се погрижи за своите роми,” каза Мартин. „Нямаме друг избор, ако искаме да имаме добър град.” Той увери, че ще разговарям и работи с ромските лидери, които имат авторитет сред своите хора. „И за разлика от българите, ромите са доста дисциплинирани хора. Ако шефовете им кажат да се преместят там, те ще отидат.”

КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL