Аз обичам София

Мартин Заимов се срещна с работници в бизнес комплекс "Орландовци"


"Два месеца трябва да се чака, за да те приеме кметът. Ние сме честни данъкоплатци, но губим хиляди часове, за да получим елементарно обслужване от общинската администрация". Това каза Иван Чучулайн, собственик на фирма за мебели с 60 души персонал, пред десния кандидат за кмет Мартин Заимов, който днес посети бизнес комплекса "Орландовци". Той е разположен между районите "Подуяне" и "Сердика" и в него се намират 12 фирми, работещи основно в сферата на производството на мебели и дограми, с общо около 560 работника. Чучулайн допълни, че болният проблем е корупцията в общината дори при елементарни услуги като подаване на молба или получаване на различни удостоверения. На представителите на бизнеса се налага да висят по опашки в работно време. В отговор, кандидатът на "Алианс за София", Мартин Заимов, каза пред работниците, че когато стане кмет, работното време в районните общини както и  на централната ще бъде от 8 ч. до 20 ч. "Районните кметове трябва постоянно да бъдат контролирани в своята дейност от техните избиратели. Ще има и сериозна система на вътрешен контрол, който ще докладва директно на СОС". По думите на Мартин Заимов, кметът на София винаги ще е готов да изслушва проблемните случай, да ги прави обществено достояние и да санкционира недобросъвестните служители. "Когато ме потърси някой, това означава, че нещата не работят. Целта ми е администрацията да заработи така, че гражданите дори да не я забелязват, защото най-добрата администрация е тази, която действа без да пречи на гражданите".

Работниците в бизнес комплекс "Орландовци" алармираха, че плащат на Софийска вода, а не винаги имат вода, защото налягането не достига, нямат къде да се измият и техните фирми доплащат за допълнителни услуги. В момента в района предизборно се извършва асфалтирането в ромския квартал и е била "пусната вода без пари". Според участниците в срещата, това се прави от кмета на община "Сердика", който е кандидат за нов мандат. "Жалко, че не се проявява никакъв интерес и съдействие за честните данъкоплатци, щом досега пътят към бизнес комплекса не е ремонтиран и че и двамата районни кметове не са посетили работещите там нито веднъж до сега за обсъждане на проблемите им". В отговор Мартин Заимов изтъкна водещата роля на малкия и среден бизнес за благополучието на обществото. По думите му тези, от които зависи производителността на труда, трябва да имат максимален достъп до общината. 

В края на срещата Мартин Заимов каза: "Почти всички хора, с които се срещам, споделят, че политиците им обещават и после ги лъжат и ме питат , каква гаранция давам, че това няма да се случи и в моя мандат. Гаранцията е – питайте всеки, с когото съм работил, било в БНБ, било в частния бизнес, било в България, било по света, дали някога съм излъгал? Отговорът ще е отрицателен".КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL