Аз обичам София

Резултати от днешната пресконференцията в щаба на "Алианс за София" в "Синия лъв"

Мартин Заимов: "Недобросъвестни, неуки и лоши хора са завладели града. Те не са задължително леви или десни, те са тайни хора".
 
Кандидатът на десния "Алианс за София" показа само част от над хилядата проблема, документирани в импровизирания "каталог на проблемите на София". Той обясни, че натрупаните недъзи на града са резултатът, а не причината столицата да бъде в окаяното състояние, в което е в момента. "Формално разполагам с 4 години, за да се справя, но лично за себе си давам между 6 и 12 месеца, за да постигна първите категорични резултати", заяви Заимов.

"Аспарухов и Борисов са си лика-прилика, но аз мога да ви кажа какви са разликите между мен и тях", каза Заимов пред медиите на днешната пресконференция в щаба на "Алианс за София" в "Синия лъв". И продължи: "Аз съм десен, а Борисов не е. От Демократическата партия съм, той е бил в БКП. Мен ме биха на януарските събития, докато Борисов охраняваше диктатора Живков. Професионалист съм в управлението, той не е. Аз ще бъда кмет четири години, а той ще зареже общината в първия удобен момент на парламентарните избори". 

Другите разлики между Мартин Заимов и Бойко Борисов са, че Заимов ще строи нова София, а Борисов ще се занимава с партийно строителство. "Имам програма за София, той иска София за своя програма. Аз обичам София, той обича властта", лаконично заяви още Мартин.  

Бригадир Аспарухов е "чудовище" и той е в основата на някой от най-големите провали на държавата. Той е човекът, който допринесе за свалянето на правителството на Филип Димитров и трагичното изоставане на България след останалите бивши социалистически държави – Полша, Чехия, Унгария, балтийските държави. "Аз работих за овладяването на хиперинфлацията и за деноминацията на лева, с което се върна стабилността. Аз знам как се управлява открито и честно, докато Аспарухов е тайно ченге. Мен твърдо ме подкрепя обединената десница, а той едва събра 50% подкрепа за собствената си кметска кандидатура", каза Заимов. Според него Аспарухов е избран, за да бъде удобен на Бойко Борисов, а не за да стане кмет.

Кандидатът за общински съветник Петър Москов, който също участва в брифинга, заяви, че Бойко Борисов е загубил битката за експертност и затова сега се опитва играе политика и показва колко десен е всъщност. "Образно казано ние отиваме да играем футбол, а той е дошъл с пистолетите", каза Москов. "Дясното е биографично – докато десните бяха на улицата, за да протестират, Бойко Борисов масажираше за лека нощ ушите на архетипа на комунизма в България".


КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL