Аз обичам София

За просветеността (макар и че днес не се смята за нещо важно)

Във връзка със стачката на учителите днес, погледнах на страниците на Община София за евентуални изменения в трафика за движение по улиците. След крясъците и шума под прозорците ми (аз съм наказан да живея вче трета генерация в центъра на този преди толкова хубав и привлекателен град, който ние старите софиянци все още обичаме и не сме му обърнали гръб), отначало си помислих,че пак някой от новозабогателите вандали празнува с гърмеж и викове някакъв личен празник. Но се сетих на време, че това са онези нови просветители, които имат задачата да възпитават бъдещите ни поколения.
Веднага си спомних, че центърът пак ще е блокиран и няма да е лесно да тръгна по работата си и да се опитам да си спечеля и аз средствата за преживяване. Затова отворих страницата на Софийския Виртуален Пресцентър и разбрах, че пак ще ми е още по-затруднено и без това тежкото придвижване.....И тогава открих нещо, което ме развесели. И аз искам да го споделя с Вас. Под рубриката "Ремонти и промени в движението" се съобщава: "Промяната в организацията на движение се прави във връзка с организиране на прием в посолството на Федерална Република Германия по случай Деня на обединението на страната в сградата на посолството на ул. Фр. Ж. Кюри№ 25" с поставено до съобщението знаме ма не съществуващата веще ГДР. Дойде ми и нелепата мисъл, че може и да съществува някаква връзка между нивото на просветеност и показаното знаме на бившата ГДР по случай празника на създаване на съединената Германска Федерална Република. Прилагам това, което намерих, въпреки че не е снимка, в предоставените за снимки приложни полета и се надявам, че и Вие, които четете това, ще се посмеете като мен. Смехът - казват - е здравословен и зарежда с енергия и ентусиазъм за трудови дела, като източник на повече пари.
Преди да привърша, не искам да пропусна да напиша тук и за надеждата си, че г-н Мартин Заимов, ако се съди по това, което той желае да постигне за нашата толкова потърпевша в последните години София, е със сигурност най-достойният кандидат за кмет на града и аз му желая искрено успех. Успех в изборите, но и в постигането на онова, което сега твърди, че иска да постигне. ПОМИСЛЕТЕ И ВИЕ ПО ТОЗИ ВЪПРОС. И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ВСЕКИ, КОЙТО НЕ ОТИДЕ ДА ГЛАСУВА, ПОМАГА ДА ОСТАНЕ ВСИЧКО ТАКА, КАКТО Е БИЛО, БЕЗ НАДЕЖДА, БЕЗ ПРОГРЕС, БЕЗ ПО-ДОБРО БЪДЕЩЕ!!!КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL