Аз обичам София

Мартин в Слатина: Бившата комунистическа партия изобщо не е реформирана, ето защо хора като Аспарухов стават нейни кандидати

Само веднъж настоящият кмет Бойко Борисов е посетил община „Слатина” за 2-годишното си управление и то само за да открие обновен офис на администрацията, разкри кметът на общината и кандидат за нов мандат от десния “Алианс за София” Агоп Овагимян. „Докато администрацията не оправи бунищата в София, трябва бюрата й да бъдат поставени точно там и никакви офиси не трябва да бъдат откривани”, коментира Мартин Заимов.

Кандидатът за кмет на София от СДС и ДСБ се срещна с гражданите от столичния район Слатина снощи (24 октомври, сряда) в своя Щаб на колела, който беше пред хотел “Плиска”.

Заимов изтъкна, че на мястото на Бойко Борисов би се срамувал да се хвали, че от общо 35 милиона квадратни метра улици в София са били преасфалтирани 640 хиляди квадратни метра – тоест само 2%. Заимов прогнозира, че при неговото управление районните кметове ще разполагат с максимална свобода да си вършат работата. Визията на кандидата на „Алианс за София” за дейността на районните кметове предвижда те да бъдат строго контролирани от гражданското общество. „Ако след 1 година кметът не си е свършил работата, сами ще му потърсите сметка и аз ще ви помогна в това”, обърна се Заимов към множеството подкрепящи го жители на район Слатина.

По време на дискусията Мартин Заимов получи подкрепата и на Демократичния съюз на пенсионерите в България, чийто председател Георги Мерджанов също участва в срещата при Щаба на колела.

В отговор на въпрос за интерпретациите на думите на Заимов по bTV в сряда сутринта, десният кандидат за кмет обясни, че е уверен в силата си да победи своите опоненти на предстоящите избори. Мартин Заимов поясни, че като играч, силен благодарение на подкрепата на всички честни и морални софиянци, би предпочел да победи противник, по-достоен от Бриго Аспарухов. “Щях да съм по-удовлетворен да надделея над Георги Кадиев, отколкото над настоящия червен кандидат за кмет.” Заимов каза още, че бившата комунистическа партия изобщо не е реформирана, ето защо хора като Аспарухов стават нейни кандидати. Симпатизантите на бъдещия десен кмет от район Слатина коментираха, че Аспарухов не се приема еднозначно дори сред привържениците на собствената си партия.

КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL