Аз обичам София

Бойко Борисов пилее парите на града, плащаме заплатите дори на служители за корабоплавателен надзор!

Досегашното управление на София е некомпетентно, неефективно и безидейно, общинският дълг расте, а рейтингът на града пада.

В София има пари, но няма идеи и управление в полза на гражданите. Доказателство за това са разходите за чистота, които растат неконтролируемо, както и общинският дълг, вземат се твърде скъпи кредити от межднародни банки, Бойко Борисов не контролира участието на общината в дъщерни дружества, а рейтингът на столицата пада. Това са само част от критиките на кандидата за кмет на „Алианс за София” ДСБ и СДС Мартин Заимов.

Една от първите ми стъпки като кмет на столицата ще бъде изискването за международен одит на парите на общината и на всички общински фирми.

Заимов се ангажира с разумно и поетапно намаляване на данъците и таксите на софиянци с 20% до 2009 г., въвеждането на строг контрол над всички разходи и конкуренция за всеки общински лев. Той ще раздели оперативната от контролната дейност и ще създаде шест нови звена за управление на финансите на общината.

Заимов ще въведе и принципа на мълчаливото съгласие от страна общината и много съкратени срокове за отговор: веднага, 3 дни и 15 дни.

Край на привилегиите и корупцията – София има нужда от хора, които знаят как да управляват модерно и ефективно в истинско партньорство с бизнеса и неправителствените организации, казва Заимов. Публично – частното партньорство на Борисов се свежда до изграждане на фонтани и коледни украси, а софиянци имат нужда от инвестиции и проекти, които правят града им удобен и уютен, столица с международен престиж, смята още Заимов. По време на неговото управление ще бъде изготвен и публикуван единен регистър на общинската собственост и на общинския жилищен фонд.

Мартин Заимов предвижда и сериозни промени в общинската администрация. Той ще намали броя на заместниците си, ще насърчава личната отговорност на служителите, ще въведе работно време от 8 до 20ч. на общинските служби и ще обвърже заплатите на чиновниците с постигнатите резултати и качеството на свършента от тях работа. Програмата на Заимов предвижда и пълна електронизация на услугите за гражданите, както и създаването на нова Харта на клиента, която да защитава правата на софиянци като потребители.


КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL