Аз обичам София

Високите такси за автомобили в парк Витоша е решение за спасяване белите дробове на София

“Категорично подкрепям идеята за въвеждане на такси за влизане на автомобили на територията на Природен парк “Витоша” като начин за запазване на екологичното равновесие в една от най-големите ценности на София”. Това каза кандидатът за кмет на София от СДС и ДСБ Мартин Заимов в отговор на предложение от гражданка по време на поредното му „Студио на открито”. За пети пореден път Заимов отговори снощи (23 октомври, вторник) на въпроси на софиянци за това, как възнамерява да промени и управлява града като бъдещ десен кмет.

„Моето семейство би гласувало за този кмет, който би поел отговорността да спаси това богатство, което е планината Витоша,” обяви гражданката, която отправи предложението.

Според Мартин Заимов Витоша има два основни проблема – индустриалното ползване на планината трябва да се санкционира и в този смисъл идеята за въвеждане на такса за входящите превозни средства е уместна. Паралелно с това общината трябва да се погрижи и за трите въжени линии на Витоша, като ги модернизира самостоятелно или със съдействието на инвеститор. Знак за безотговорността на чиновниците е фактът, че от няколко години две министерства не могат да се разберат помежду си и да се справят с измирането на хиляди дървета в планината. „Аз ще ходя директно при министрите, които не могат да отговарят за своите решения,” заяви десният кандидат за кмет. Мартин Заимов добави, че общината разполага с достатъчно пари, с които незабавно ще започне залесяване на пострадалите райони. Заимов увери, че няма да допусне и продължаване на изсичането на дървета по улиците. „Не само ще има запазване на зелените площи, но и увеличение. Това, което съм обещал е всеки софиянец да бъде на не повече от 10 минути пеша от зелени площи и ще го изпълня.”

Друга столичанка попита Мартин Заимов дали предвижда специални градинки за кучета, на което кандидатът на СДС и ДСБ отговори, че общината и сега е поела такъв ангажимент и трябва да го изпълни. „Но ще има и санкции за хора, които продължават да не спазват елементарните правила и да позволяват на кучетата си да замърсяват улици и тротоари,” добави Заимов.

Млада дама попита какво може да се направи за ограничаване пренаселването на София. „За разлика от Борисов и Аспарухов, аз нямам намерение да ограничавам прииждането на хора в града. Трябва да запазим гостроприемството си, защото тези хора ще работят и консумират в столицата, което ще й носи приходи и по-висок стандарт,” обясни Мартин Заимов. Той увери, че няма да допусне създаването на гета в София на класов принцип, каквито предлага кандидатът на ПП ГЕРБ. Според Заимов проблемът е в управлението на града и решението не е в разширяването на улици и квартали, а в създаването на по-добри условия на живот.

В отговор на друг въпрос по темата за новите велоалеи, кандидатът за кмет на “Алианс за София” заяви, че не само ще ги направи удобни за колоездачите и за шофьорите на коли, но и ще помогне за създаването на навици у шофьорите да пазят велосипедистите.

Следващото „Студио на открито” е в четвъртък, 25 октомври, от 18 до 19 часа на вече познатите места – на кръстовището на бул. Патриарх Евтимий и бул. Витоша, където ще бъде Мартин, на площад „Света Неделя” пред Булбанк и в градинката до Художествената академия.

КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL