Аз обичам София

Участие в "Денят започва" по БНТ с Асен Григоров (пълния текст)

Водещ (Асен Григоров): Добро утро. Г-н Мартин Заимов, кандидат за кмет на СДС.
Мартин Заимов: Почнахме ли?
Водещ: Почнахме. Въпреки, че е паника из студиото, хора ходят на ляво на дясно обаче сложно времето.5-6 дни до изборите.
Мартин Заимов: Имате ли, чел ли сте това?
Водещ: Какво е това?
Мартин Заимов: Това не сте чел г-н Григоров.
Водещ: Това е една дебела програма, тука, Аз обичам София.
Мартин Заимов: Извлечението чел ли сте?
Водещ: Извлечението е сега по него може да проведем разпита. Само да напомня на зрителите, че
Мартин Заимов: Не, не. Не по него. Давайте по това, което сте си приготвил. После.
Водещ: Така, в цялата седмица говорим с кандидатите за кметове на София конкретно по програмите, за да се разбере всъщност има ли нещо конкретно и съществено, с което кандидатите се ангажират или става дума за по-кухи политики. От сегашна гледна точка 4-5 дни преди изборите как оценявате приоритетите на програмата си? Верни, неверни? Защото тя е писана по-рано, разбира се.
Мартин Заимов: Тя е писана в продължение на 2 месеца. базира се на програмите на 2 отговорни партии с най-много заслуги за дори малкото, което е направено в Софийска община се дължи на хора от мойта листа. Те си бяха направили техните програми. Тази на СДС беше много добра, правена от един г-н, който е наш българин професор в Синсинати. Говори за чистотата, говори за транспорта в София, говори за трудностите за строителството, това е една от базите в програмата. Другата база на програмата е това, което от ДСБ бяха подготвили, което бяха техните тези за реформа на самата община. Реформа на финансите, реформа на организацията, твърдост в отношенията между общинския съвет и кмета и неговата администрация и т.н.
Водещ: Какво е съотношението между политическата подложка и експертната част във вашата програма?
Мартин Заимов: Вижте, г-н Григоров. Аз ще бъда кмет на всички софиянци. Ще бъда добър кмет. Политическото е работа на общинските съветници.
Водещ: Но все пак както повечето кандидати вие се кандидат издигнат от две политически сили.
Мартин Заимов: това е един дух, който има различни характеристики и тука ясно се изразяват не само в програмата, но и в работите до момента, работата имам предвид нашата кампания, ясно се изразяват няколко. Значи, първо, поне в България, това не е валидно може би навсякъде, но десните със сигурност са ефективните политици, тези които знаят как. Десните със сигурност са отговорните политици, тези, които никога не упрекват другите за нещо, което не са свършили. Десните също така със сигурност са прозрачните политици. Ще ви илюстрирам това от програмата. В момента, в който тя беше готова, тя беше не само в интернет, тя беше във всички възможни канали. Ние сме минали до момента 4 срещи с журналисти, с които нашите, софийските журналисти са вече доста квалифицирани и разбират от една норма и много от софиянци научиха не само през интернет, но и през медиите съдържанието на програмата. Съдържанието, поради нашата голяма прозрачност научиха съдържанието и опонентите, защото започнаха да ни цитират. Г-н Борисов вчера, оня ден, по няколко пъти вече цитира предложения от нашата програма.
Водещ: В смисъл цитира го като ваше или като свое предложение, защото това не е точно цитат, ако.. цитат е например Мартин Заимов е предложил в програмата си еди-какво-си или аз..поне така си мисля…
Мартин Заимов: Вижте, това е програма, пак казвам, тя е много прозрачна и в системата за комуникация, която сме създали през нашия сайт, в който например по всяка една точка от програмата всеки който влезе вътре може да направи собствен коментар. Много често дори с създава даже дебат между хора, които ние въобще не познаваме и трябва да ви кажа, че много от нещата, които са сложени тука имат вече опашчица много ценна, защото самите граждани на София са ми казали как да се направи и какви са слабостите на точката. А да се върнем на въпроса за цитирането. Най-щастлив ще съм ако голяма част от тази програма стане програма на общинския съвет, целия. Без да правя политически споразумения никакви.
Водещ: Просто да приемат идеите, които имате вътре.
Мартин Заимов: Г-н Борисов ако почне да цитира програмата това означава, че като общински съветник ще подкрепя направата бърза на метро, решаването на чистотата бързо, решаването на придвижването в София бързо, да се махнат колите от тротоарите бързо, те са толкова много неща, да се спре строителството безразборното, да се …
Водещ: Добре, сега, това са твърдения, зад които всеки ще застане. Никой няма да каже ще оставим колите по тротоарите, да се придвижваме бавно по улиците на София и т.н. целия въпрос, идеята на тия разговори е да кажем някакси на нашите зрители като казвате „Ще махнем колите от тротоарите” да кажете как.
Мартин Заимов: Значи вижте. Това, което действително ни различава, другите претенденти за това да бъдат кмет на София и мен и моя екип, това, което наистина ни различава. Защото действително, какво трябва да се прави всички го повтаряме непрестанно. Кога трябва да се направи имаме известни несъгласия, аз обикновено искам нещата да станат по-бързо, но общо взето всеки обещава в рамките на мандата нещичко все ще направи. И другите нещичко все ще.. направят.
Водещ: Стигате до отговора на въпроса как.
Мартин Заимов: Голямата разлика помежду ни е, че нито г-н Борисов, нито г-н Аспарухов са казали как. Знаете ли защо? Защото не знаят.
Водещ: Вие знаете ли?
Мартин Заимов: Естествено. Изберете си нещо и ще ви кажа как ще стане.
Водещ: Добре. Установяване на нова система за инвестиране и развитие на образованието и града. Какво е това?
Мартин Заимов: Това означава, това за обяснение е дълго, по същността си е просто. Най-добре функциониращата общност, добре функциониращ град е града, в който всяка една единица има голяма самостоятелност. Това означава отделните общински кметове, 24-ма, независимо от коя политическа сила, всички ще третирам по равно, са самостоятелни. По отношение на образованието. Системата какво означава. Че всички
Водещ: Нова система за инвестиране и развитие. Какво означава?
Мартин Заимов: Обяснявам. Това означава, че всеки един от директорите на отделните общински училища ще има огромна самостоятелност. Но както и вчера вечерта имах разговор в Красна поляна с една директорка, която е изключителна директорка. Значи всеки там казва: Г-жата, бил съм при нея, това е директорката на нашето училище, т.е. тя е…
Водещ: всепризната в този сектор.
Мартин Заимов: Да. Знаете ли какво ми каза.Не можете да го направите това, за което говорите, защото директорите не сме равни. Има някои, които не са добри. И какво се крие зад това изречение. Общината ще инвестира в директорите. Как.
Водещ: Как?
Мартин Заимов: Как. Като ги обучи, като им подаде ръка с компетентност, т.е. като им даде счетоводители, позволява им да обикалят помежду си , да се учат. Даде им средства…
Водещ: Т.е. общината ще вложи пари ако вие станете кмет в обучението, квалификацията на директорите.
Мартин Заимов: Не само. По-важното…еднакво важно нещо . общината ще вложи средства и ще бъде сериозна в контрола и санкционирането им също. Нали? Защото подава се и същевременно се контролира, не се само дава.
Водещ: Да почнеме, в смисъл ние почнахме отдавна, но да влезем в още по-голяма конкретика от една вчерашна новина. Тука не си я виждам във вестниците, но ще ви я цитирам. А пък и то се знае. Вчера заваля дъжда и София става моментално ад за придвижване. Има над 100 катастрофи в София, от които няколко са доста тежки. Изобщо при всеки дъжд това е, ей сега ще я намеря, за да видиме точните числа след малко. При всеки дъжд става изключителен ад в София.
Мартин Заимов: Нека да кажа нещо простичко.
Водещ: Какво е вашето наблюдение. Вие вчера сте ходили по кампания. Видели сте за какво става въпрос. Защо се получава така?
Мартин Заимов: Сега ще ви кажа. За да може да сме сигурни в това, за което говорим изпратих най-високопоставен вид членове на щаба ми, г-н Бориславов, г-н Славински, г-н Москов, г-н Лилков също…кой друг отиде..не помня, няколко души…г-н Караянчев разбира се. Се разходиха по различните подлези на София. Беше по-трагично отколкото човек може да си представи. Значи, на някои места до тука са ходили във вода. Та, ясна ни е трагичността на ситуацията. Това, че трябва да се ремонтира София под земята и над земята мисля, че няма кой да го отрече. Това, че досегашния кмет г-н Борисов се хвали и негови заместници се хвалят, че са подновили на вълнички 640 кв.м. нищо не значи, защото пътищата общо знаете ли колко са , всички улици.
Водещ: Колко са?
Мартин Заимов: На фона на 640 000 кв.м тя са 35млн. така че аз не виждам кой нормален човек може да се хвали с 2% свършена работа. Но, нали, това оставям настрана. Същото важи и за..значи, под пътя са всички тези комуникации, които изтеглят водата и всичко това трябва да се почне веднага система за неговото модернизиране. Кво правя? Почвам да модернизирам. По отношение за катастрофите, за които говорите, най-важното нещо за нашия град или едно от най-важните, не мога да степенувам, едно от най-важните неща е града, в града да се спазват правилата. И на първо място правилата за движение. А в града
Водещ: Кой да го осигури?
Мартин Заимов: Простичко ще ви кажа. Просто едно простичко нещо. Катаджиите и полицаите в София, примерно униформените полицаи само това чакат. Да дойде един кмет и да им подаде ръка. Само това чакат. Има си даже подписани..
Водещ: Сегашния кмет се опитва да им подаде ръка, поне така твърди.
Мартин Заимов: По какъв начин?
Водещ: И даже настоява за общинска полиция, която да има отговорност..
Мартин Заимов: Това не е подаване на ръка на сегашните полицаи. Това изземване на техните функции, първо. Второ той не е сегашния кмет, съжалявам много, той е досегашния.
Водещ: Добре, той е досегашния кмет. Официално заради кампанията не е ясно дали ще остане повече кмет.
Мартин Заимов: Няма да стане повече кмет, защото софиянци не заслужаваме това.
Водещ: Т.е. вие какво казвате? Отивате, разбирате се в Министерство на вътрешните работи, при Румен Петков.
Мартин Заимов: Вижте, не може да се разберем с Румен Петков. Аз ще се разбера с него, но не е това условието за това общината да работи с полицаите. За това в дъжда да се спазват правилата за движение има едно просто решение. На хилядите софийски полицаи общината им осигурява едни хубави дъждобрани. Ама, така, уютни, топли. Ето ви едно просто решение. Той самия ще иска да излезе, той иска да си гледа работата. Докато няма хубав дъждобран, докато не му е осигурено условия за работа – за къде да излиза? Няма хубави обувки. Колко мислите, че струват хиляда дъждобрана? Това ли е проблема на София?
Водещ: Кой ви се вижда от сегашна гледна точка, пак да питам, най-важния приоритет. Някой, който, сега например гледате си програмата и си казвате добре, че това го сложихме тука.
Мартин Заимов: Най-първия, не да кажа най-важния, най-първия и един скрит, защото ни интересува гражданите приоритет е вътрешната организация и структура на общината, как тя ще се управлява. Също и 24-те общини. Това е основата. Това е скритата основа, върху която може да се направи всичко останало.
Водещ: Т.е. вие влизате в кметството и започвате реформа в администрацията.
Мартин Заимов: Значи, това, че ще има реформа е ясно, защото едно от нещата, които не казах за десните е, че ние сме единствените, които реформираме страната. Не само това, ами сме и единствените, които сме способни да реформираме страната. Така че тука..
Водещ: Първия, най-важния приоритет казвате..?
Мартин Заимов: Връщам се на приоритета.
Водещ: Реформа на администрацията.
Мартин Заимов: За да може да има реформа, това е продължителен процес, той не е просто влизаш и ..това е-стъпваш на нова структура, първото нещо. А преди да направя нова структура ще покажа как работи личния пример.
Водещ: Няма да ви се радват сега общинските чиновници като ви слушат.
Мартин Заимов: Напротив. Имат голямото болшинство общински работници, това което казах за полицаите, читави и някои от тях дори и много компетентни хора, защото в тази клоака те са работили много години и са издържали. Т.е. те са стабилни хора. Като им се изчисти клоаката, те ще са най-щастливите хора. Това, че ще им се систематизира работата, ще бъде ясно защо работят, ще получават похвала, ще получават възнаграждение, те ще са нормални хора при нормални условия за работа. Т.е. не става дума за общинските чиновници. Нека да ви кажа дори преди да направя структурата какво ще направя в общината. За да покажа как така рибата замирисва от главата. Първото нещо, ще премахна паркинга пред общината. Това е номер 1.
Водещ: Оня паркинг, който сега има вече един навес, така са си го направили хората, за да паркират общинските съветници.
Мартин Заимов: Този човек, който не е осигурил условия за паркиране за всички софиянци няма право да има условия за паркиране за себе си. И то къде?на едно от, да не кажа най-важното място в София. Добре знаете за какво тези коли до общината днеска са препятствие. Те са препятствие.
Водещ: За какво?
Мартин Заимов: за това спокойно да може да се разгледа и да се отиде в базиликата „Св. София”. Това е града София. Минералната вода и базиликата. Говоря от човешка гледна точка, защото природата, ако щете самите хора, това е един вид даденост, но това, което хората сме направили и това, което сме превърнали този град в уникален град, защото той Е уникален град, това е банята от римляните и дори преди тях някои други и „Св. София” от християните. И кмета сега е сложил едни грозни коли..
Водещ: Като премахнете паркинга къде ще паркират тея коли?
Мартин Заимов: Ма да си паркират вкъщи. Общинарите, общинското ръководство ще си паркира вкъщи. Да бъде така добро..
Водещ: Аз, въпроса е по-широко къде ще паркират общинарите и всички други..
Мартин Заимов: Вижте, трябва известно време за създаването на паркинги. Загубеното време на г-н Борисов трябва да се навакса. Трябва да се компенсира.
Водещ: Така. Как и колко бързо?
Мартин Заимов: До 4 години 8000 подземни паркоместа.
Водещ: До 4 години 8000 подземни паркоместа?
Мартин Заимов: Да, плюс много наземни. 5000 на централни..
Водещ: С бюджет, с външно финансиране, на концесия, с конкурси…
Мартин Заимов: Техниките са много. Защо да избера само 1 техника? Техниките са много. Би могло Главбулгарстрой, примерно казвам, да иска да направи паркинг. Има испанци, французи, англичани, германци, всички големи градове имат хора, които са изградили паркингите.
Водещ: Не, то имат гора. Въпроса е, че те ако досега не се правят паркинги, вие много добре знаете, те не се правят, защото не може да се постигне, така да се изразя консенсус, между различни лобита кой да строи и къде да строи и т.н.
Мартин Заимов: Е връщаме се в началото на разговора. Вие не ми позволихте да обясня защо се радвам, че г-н Борисов чете програмата. Сега трябва да го кажа. То чете програмата. Каза „Ах колко хубаво” ще му кажа и аз че има 8000 паркоместа. Е добре, след това може ли да каже нещо друго? Така че консенсуса вече е създаден на базата на това, което е написано тук.
Водещ: Да има ли синя зона или да няма в София?
Мартин Заимов: Тя ще почне да отпада по същата логика. В момента, в който има паркинги, въпроса не е да има синя зона, въпроса е да има добри места за паркиране. Синята зона днес прилича на инструмент за мъчение на гражданите.
Водещ: Ще има ли паяци или няма?
Мартин Заимов: Паяци разбира се, че ще има. За хора, които се смятат ненаказуеми-мутри, големи джипове, млади госпожици с руси коси, които след тях клаксонират 20 коли…
Водещ: Т.е., понеже сте казал в програмата си, че паяците ще бъдат отдадени на концесия, нали така?
Мартин Заимов: Да, това е пак въпрос на техника. Дали нещо е отдадено на концесия..
Водещ: Това сте казал в програмата..
Мартин Заимов: Да, да, да.
Водещ: Аз за това питам.
Мартин Заимов: Аз също така съм казал, че ще се разруши паркинга на г-н Валентин Старчев пред НДК.
Водещ: Паметника имате предвид.
Мартин Заимов: Да, този паметник, който пада. Аз лично не харесвам паметника, но паметника се харесва на много хора.
Водещ: Оня паметник пред НДК..
Мартин Заимов: Да, също искам да кажа, давам пример на недовършени изречения в програмата. По нататъка следва параграф : Ако, в случая на концесията, ако общинския съвет не намери друго по-добро решение, за паметника ако гражданите на София не намерят и, скулптура, защото г-н Старчев е един от най-добрите български скулптури, и скулптура не предложат по-добро решение…това, че има резки изречения от програмата е въпрос на стил.
Водещ: Да, обаче от друга страна тия многоточия и тая недовършеност на изречението всъщност ви дава възможност сега да кажете едно, след 2 месеца да кажете: еми, нали както преди малко, …
Мартин Заимов: Казах и нещо друго с изключение на това, че въпроса за паркинги игаражи, паяците не са просто паяци, те днеска са Паркинги и гаражи, тая компания. Значи компания, независима от общината няма да има. Това също е казано вътре. Т.е. те са на най-различни места, различни изречения. Ако прочетете цялата програма изведнъж ще ви стане ясно какво се има предвид и защо то има точки отзад. Защото аз казах и преди малко за да може да се извърши тази работа трябва да има прозрачен и ефективен диалог с гражданите. Ако съм го имал за програмата и по много от тия точки, които бяха публикувани, имам съвсем смислени алтернативни предложения, няма причина да се мисли, че за 4 години няма да им работи същата система и то добре.
Водещ: Да има ли заменки или да няма?
Мартин Заимов: Вижте, това нещо непрекъснато се говори за тези заменки.
Водещ: През тях се източват стотици милиони, да не кажем и по-голяма..
Мартин Заимов: Само, че има и други начини, по които се източват още повече пари. Нали. Концесионния договор със Софийска вода, на куп се източват едни пари години.
Водещ: Ако седнеме да ги смятаме заменките ще са в пъти повече от източването от Софийска вода. Предполагам, че вие сте ги сметнали.
Мартин Заимов: Не съм сигурен, че сте прав. Знаете ли колко са активите днеска..
Водещ: Ако с две заменки
Мартин Заимов: По-малко. Значително по-малко.
Водещ: С 2 заменки ги бият общинските съветници. Само с 2.
Мартин Заимов: Много по-тежко и сложно е тази формула.
Водещ: Преди има ли икономически смисъл питам, в замяната на един имот с друг.
Мартин Заимов: Би могло да има. Това е дълго обяснение, би могло да има. Сега обяснявам, значи, въпроса не е да се спрат замените, защото има едно неизгодно на едно място, което е много изгодно за някого, може да е частник, а този частник има едно много неизгодно за него място, което е много изгодно за общината, примерно в…примерно паркинга до „Св. София”, значи очевидно, че трябва да се мисли за размяна на тези, защото е от интереса на софиянци. Обаче, контекста на вашия въпрос е как ще се спре далаверата, нали това ме питате?
Водещ: това, това питам.
Мартин Заимов: Да.
Водещ: Не понеже това е законов механизъм, който е оправдание за огромни далавери. Може би трябва да се пипне в закона.
Мартин Заимов: Понеже заменките са станали синоним на далавера, аз за това искам да обърна внимание на механизъм, по който да се спре далаверата, който съм помолил и съм получил пълна подкрепа от народните представители на СДС и ДСБ за промяна в закона за местното самоуправление следния…точно какво да пише решават народните представители. Духа на това, което бих искал да се случи и съм сигурен, че всички кметове в страната биха искали да се случи, е следното. По отношение на разпределителни действия от типа на замените, защото това не са единствените, то има и други възможни разпределителни действия, да се иска 2/3 мнозинство в общинския съвет. Само тогава, т.е. съвсем ясна изгода за всички граждани трябва да има…
Водещ: Това само ще вдигне цената на един общински глас.
Мартин Заимов: Нека да свърша с това, което съм предложил, ще ви кажа и за цената на общинския глас. Това първо. Второ, кмета може да наложи вето по решения, дори по сегашния закон, само че да се отмени това вето пак да бъде с 2/3. т.е. всички сме мажоритарно избрани кметове, на всички ни е гласувано доверие от гражданите. Няма основание общинския съвет да може да ..така да се каже да спира нашето движение. А по отношение на цената на общинския глас… Ако видя далавера в общинския съвет знам и мога да направя цената на общинския глас толкова висока, че ще стане неизгодно за инвеститора. Този в кавички инвеститор. Уверявам ви. Изключително неизгодно. Ще дойде при мене и ще го изгоня.
Водещ: Защо не се говори в кампанията за Софийски имоти. Фирмата Софийски имоти.
Мартин Заимов: В кампанията или в програмата?
Водещ: В кампанията. Никой не говори. И вие не говорите.
Мартин Заимов: Веднага ако искате да ви отговоря. Приватизация на Софийски имоти никога. Това говорене ли е?
Водещ: Какво казвате вие? Никога приватизация.
Мартин Заимов: Никога приватизация на Софийски имоти.
Водещ: Ама то има процедура вече.
Мартин Заимов: Е, казвате, че една процедура не може да бъде спряна?
Водещ: Може да бъде спряна. Но вие се ангажирате, че ще я спрете. Защо да не се приватизира?
Мартин Заимов: Аз искам да се спре. Но ангажиране сега да я спра – защото никой не знае колко активи има, никой не знае днеска, никой не може ясно да отговори. Почвам от малките неща- никой днеска не може да отговори колко общински жилища има в София. Никой! Това е изключително важно. Защото има много хора, които имат нужда от помощ на всички останали хора. Най-важната глава тук, която пак почти никой не говори за това, нали да не кажа никой, най-важната глава е Етична София. Има нещо, което си струва да се прочете. И главата е Етична София. А вече въпроса за Софийски имоти е същото както с общинските училища. Никой не може днеска да ви каже каква е цената на активите на Софийски имоти. Т.е. как продаваш нещо, което ти не знаеш колко струва? И отивам на още по-лошо. Никой днеска не може да ви каже каква е цената на всичките активи на Софийска община. Не се знае. Сега, аз оценявам консервативно на 5млрд.
Водещ: Активите на общината?
Мартин Заимов: Да. На Софийски имоти на 1 млрд. това е консервативно на мен. Може да е по-малко, може повече. Има общински съветници, които ми казаха: ооо, не, не, не, спри се, спри се. 15 млрд. е. Е как може да продаваш нещо, което ти не знаеш дали е 5 или 15. вие ако имате апартамент и не знаете дали струва 100 или 300 или 500 ще го продадете ли?
Водещ: Т.е. до какъв извод стигаме? Трябва да се оцени.
Мартин Заимов: Еми разбира се. Аз съм казал, мисля че от самото начало и това разбира се включва Софийски имоти, защото касае абсолютно всички дружества, но касае на първо място общината. С влизането си вътре едно от важните неща, едно от невидимите неща, което не интересува софиянци, но е свързано с добрата администрация, ОДИТ и оценка. Това са две различни неща. Значи оценителите са различни хора от одиторите. Това е нещо, което примерно г-н Борисов не знае. Той не знае, че тези хора, които дават финансов рейтинг изобщо не са одитори. Това е трета група хора. Всеки един от тях са специфична група хора и се занимават с различно нещо. И много често помежду им има разминаване, значи, това, което одитора ще оцени или това, което рейтинговата агенция ще оцени може значително да се различава от това, което оценителя ще оцени. И работата на един добър кмет, на една добра администрация, е виждайки тези неща да направи верния извод. Да обясни всяко едно от нещата, които вижда на общинските съветници, на гражданите на София, след това да може да има нормален извод.
Водещ: Добре. Тук трябва да свършваме. В този разговор опитахме се да засегнем теми, за които малко е говорено, а които са важни. Като например Софийски имоти. Важно е, също така днес във вестниците има една информация за това колко кандидати има за приватизация на Топлофикация. Те са френски компании, немски компании и т.н.
Мартин Заимов: Да. Това ще бъде труден процес. Питате ме за Топлофикация.
Водещ: Да. Да се продаде или да не се продаде толкова бързо.
Мартин Заимов: Във времето, значи аз казвам Софийски имоти сега без да има яснота не бива да се продава. Същото казвам и за Топлофикация. Значи, във времето, някакъв период от време, след година, две, три..
Водещ: В мандата?
Мартин Заимов: Би могло да се проведе в мандата, значи, да не забравяме, че Топлофикация не е само контролирана от общината, то е контролирано и от правителството. Има вътре неща, които касаят така, както беше и с магистрала Тракия, които касаят по принцип бюджета на държавата, а не само на общината, и касаят също въпроси, свързани с възможността за субсидиране, от една страна на държавата, от една страна на общината има ограничения, които сме приели, влизайки в ЕС. Изобщо бидейки разумни хора . т.е. за да може да се приватизира и паралелно с това да може да има субсидия, това е паралелен процес. Най-разумното е това, което се преговаря вече няколко години, вътре да бъде поканен, може би една от тези компании, аз не знам коя е цитирана в пресата, но познавам няколко от най-големите компании в света. Една от тях да бъде избрана и да бъде поканена за съветник, управител, мениджър, това в продължение на 1-2 години, а тя приватизацията може да си тече много време. Софийски имоти няма нужда от това. За там нямаме нужда от външни квалифицирани хора. Там, дето се казва, сам, двамата можем да оценим, гледайки имотите.
Водещ: И виждайки какво става на пазара.
Мартин Заимов: Да.
Водещ: Добре. Мартин Заимов с максимално към днешна дата конкретни ангажименти по определени въпроси. Добре. Едно изречение, че Юлиана Дончева ни чака.
Мартин Заимов: Г-н Борисов и г-н Аспарухов да имат смелостта да се явят на дебат.
Водещ: Ги призовавате пак?
Мартин Заимов: Не, аз им писах, но пак, за пореден път. Защото някъде са там по дупките, да излязат да говорим.
Водещ: Мартин Заимов в студиото на „Деня започва”.


БНТ, "Денят започва" с Асен Григоров

КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL