Аз обичам София

Мартин в НБУ: Ще управлявам София професионално, отговорно и прозрачно

ЩЕ УПРАВЛЯВАМ СОФИЯ ПРОФЕСИОНАЛНО, ОТГОВОРНО И ПРОЗРАЧНО, А ГРАЖДАНИТЕ ЩЕ МЕ КОНТРОЛИРАТ, ЗАЯВИ ЗАИМОВ В НБУ 

Десният кандидат за кмет на София участва в понеделник 22 октомври в дискусия със студенти и преподаватели в Нов български университет за бъдещото управление на столицата. Лекцията бе организирана със съдействието на департамент “Политически науки” на НБУ в рамките на семинар “Политизация и демократизация”. Водещ на лекцията беше доц. д-р Момчил Баджаков, а дискутанти бяха  Стоян Михалев, Калина Генадиева и Иван Венков.

Заимов беше представен от доц. д-р Момчил Баджаков като “най-интелигентния представител на политическия елит в рамките на кандидат-кметската кампания в София”. В допълнение той акцентира върху факта, че има доста съществена разлика между Мартин Заимов и останалите кандидат кметове: единствено той – десният кандидат за кмет, знае какво, как и кога трябва да се направи за доброто управление на София. 

“Бойко Борисов и Бриго Аспарухов със сигурност не знаят как да направят така, че София да се управлява професионално и да се превърне в едно прекрасно място за живеене. Аз знам и затова ще бъда най-добрият кмет на София за последните 20 години”, заяви Заимов.   

Единственият начин за добро управление е в дадена икономическа среда, в която трябва да се защити обществения интерес, да има регулатор, убеден е Заимов. “Това, което трябва да се направи, е да се постигне капацитет в Софийска община, който да може да администрира сложни системи. Такъв в момента липсва и това е истинският проблем, а не наличието на организирана престъпност. В София няма организирана престъпност, има лоши навици и причината Бойко Борисов да има добри позиции в момента е в това, че политиците оставиха свободно поле за изява”, каза Мартин Заимов в НБУ.

Заимов обясни, че в резултат на натрупания дългогодишен опит в работата си с общината и нейната администрация, ще може много лесно да разпознае тези, които не си вършат професионално работата и просто ще ги уволни. “Ще започна от изграждането на работеща структура и създаването на добър екип” заяви Заимов, запитан от студентката Калина Генадиева кое е първото нещо, което ще направи като стане кмет. 

“Ще направя информацията за всеки член на моя екип публична и до нея ще има достъп всеки гражданин на столицата. Така ще въведа принципа на индивидуалната отговорност, какъвто трябва да има задължително за да работи добре една община. Ще дам право на гражданите на законодателна инициатива и на правото на контрол на моята работа, в качеството ми на кмет, върху изпълнението на решенията на Общинския съвет. Аз и моят екип от съветници ще управляваме София в постоянен диалог с гражданското общество”. Така десният кандидат за кмет обясни своя принцип на работа.

“Липсата на контрол върху работата на бордовете на общинските фирми е резултат на факта, че досегашният кмет Бойко Борисов и неговият екип не разбират от бизнес. Аз разбирам и много лесно ще упражнявам контрол върху тях” обясни още Заимов.

“Ако изградя работеща структура и създам добър екип, ще съм доволен. Убеден съм, че за да бъде добър един град, в него трябва да има разнообразие. Гражданите трябва да имат възможност да избират”, каза още Мартин Заимов пред студентите и преподавателите.

Той също така разказа за своята предизборна кампания, за посланието “Аз обичам София”, за своя уебсайт и за блога си, както и за Щаба на колела и инициативата “Студио на открито”, която се провежда всеки вторник и четвъртък.

КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL