Аз обичам София

Приоритети: чистотата на града, улесняване на придвижването и регулиране на строителството (среща в Красна поляна)

НЕЗАКОННО НАСТАНЕНИТЕ РОМИ В “КРАСНА ПОЛЯНА” ЩЕ БЪДАТ ПРЕМЕСТЕНИ СЛЕД КАТО БЪДАТ ПОСТРОЕНИ НОВИ ЖИЛИЩА ЗА ТЯХ

„Това е един от най-зелените и относително чисти квартали на София, които видях през последния месец и вие сте късметлии.” С тези думи кандидатът за кмет на София на обединената десница Мартин Заимов се обърна към жителите на район “Красна поляна”, които се събраха снощи (понеделник 22 октомври) около неговия „Щаб на колела,” паркиран пред читалище „Св.Св. Кирил и Методий” на бул. Възкресение в квартала. Заимов обеща в неговия мандат да няма застрояване на зелени площи и градинки, градският транспорт да бъде оптимизиран и модернизиран, а концесионерите по чистотата да изпълняват стриктно договорите си с общината, които ще бъдат качествено променени. Кандидат-кметът на района от десния “Алианс за София” Стоян Танев добави, че това е единственото място в града, където на едно място са събрани трите светини – читалище, православен храм и училище.

По един от най-болните проблеми на района – този с незаконно настанените роми в бившите виетнамски общежития, Мартин Заимов заяви, че единственият начин тези близо 4000 души да бъдат преместени, е на друго място в града да бъдат построени жилища за тях, което може да стане за около година и половина. След това мястото на бившите общежития ще бъде облагородено и превърнато в парк или друго полезно за гражданите място.

„Трите основни приоритета в моята програма са чистотата на града, улесняване на придвижването и регулиране на строителството и спиране на незаконните строежи”, припомни Заимов в отговор на въпрос на гражданка.

Жител на “Красна поляна” попита кандидат-кмета на десницата кога ще бъде премахната железопътната линия, водеща до вече срутения електрокарен завод „6-ти септември”, която отдавна пречи и загрозява района. „Железопътната линия може да бъде премахната само от директора на БДЖ, но той не иска да го направи”, обясни общинският съветник Стефан Иванов, кандидат от листата на десния “Алианс за София”, който също участва в предизборната среща. Иванов определи линията като доказателство на глупостта и добави, че тя не се използва от 15 години и пречи на развитието на няколко квартала.

Майка с малко дете попита Мартин Заимов докога няма да може да се придвижва безпроблемно по тротоарите, на което той припомни обещанието си и поетия ангажимент да премахне всички коли от тротоарите и да построи нови, но не избирателно, а навсякъде в града.


КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL