Аз обичам София

През 21 век е недопустимо наличието на открита канализация

През 21 век е недопустимо наличието на открита канализация до пречиствателна станция и изливане на мръсните води пред къщите на хората.

Това заяви десният кандидат за кмет на София Мартин Заимов при посещението си в Пречиствателна станция Кубратово, разположена непосредствено до манастира „Св. Мина” край София.

Мартин Заимов се срещна с гражданите заедно с Михаил Гунчев, кандидат за кмет на столичния район Сердика от „Алианс за София”. Той акцентира и върху още един проблем на квартал „Бенковски” – мястото, в което се излива канализацията в непосредствена близост до къщите на хората, където също така играят деца.

Гунчев разясни, че има проект пречиствателната станция да стане екозона, с което рязко ще бъдат повдигнато нивото на чистотата в района. „Това тук може дори да се превърне в зелена зона, в която да има алеи и да стане зона за отдих за всички, вместо пречиствателната станция да продължава да предизвиква възмущението на местните жители и да пречи на техния нормален живот” заяви още Гунчев.

Канализацията е издигната около три метра над нивото на терена, на който се намира, т.е. квартал „Бенковски” е на по-ниско ниво от пречиствателната станция. Затова трябва да се изгради помпена станция, чрез която водите да се влеят в пречиствателната станция, а това допълнително оскъпява проекта, стана ясно по време на разходката на Мартин Заимов и Михаил Гунчев около проблемното място.

„Възнамерявам да се запозная с този проект и ако той е наистина добър - ще свикам експертна комисия, която да го одобри и по най-бързия начин ще намеря средства за неговото реализиране”, обеща Михаил Гунчев.

„Могат да се намерят необходимите средства, ако се мисли навреме и рационално” заяви Мартин Заимов, след като изслуша представянето на проблема. Общинската земя в района е 182 дка. Само от нейното облагородяване може да се събере голяма част от необходимите средства, пресметна десният кандидат за кмет. Заимов коментира още, че истинският проблем е, че досега никой не се е захванал сериозно с този въпрос. „Заради сегашната некомпетентна управа на общината, един концесионер като „Софийска вода”, който трябва да работи за всички софиянци, всъщност кара софиянци да работят за него”, обясни Заимов. Той изтъкна редица слаби места в концесионния договор със „Софийска вода”. „Това скандално поведение не може и не трябва да продължава. Схемите на г-н Бойко Борисов, в които някой с някого нещо се договорил, направил е някакъв анекс, има нещо недовършено, едни пари продължават да се дължат и т.н. – трябва да приключат”, заяви Заимов.

 „В 21 век е недопустимо наличието на открита канализация до пречиствателна станция и изливане на мръсните води пред къщите на хората”. Около това твърдение се обединиха Мартин Заимов и Михаил Гунчев и обещаха, че с общи усилия ще направят така, че тази ситуация по най-бързия начин и възможно най-ефективно да бъде променена.КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL