Аз обичам София

Мартин: Лозенец трябва да си върне славата на най-хубав квартал на София

Мартин Заимов се срещна с граждани от район Лозенец в своя Щаб на колела, който в съботния ден е на улица „Калиакра” в район Лозенец, до подлеза на НДК. Заимов разговаря с хората и раздаде автографи на многото желаещи въпреки дъжда.

Кандидатът за кмет на Лозенец от „Алианс за София” Прошко Прошков, който представи Заимов на своите избиратели от района, заяви, че е готов да направи всичко за доброто състояние на Лозенец, че там няма да се строят магазини и че ще работи заедно с Мартин Заимов за облагородяването на района. „В негово лице виждам пример за подражание. Затова съм убеден, че заедно ще направим много” каза Прошков пред събралите се хора.

„Лозенец е синята крепост на столицата”, изтъкна Заимов. „Разбира се и тук има много проблеми, с които обещавам да се справя заедно с Прошко Прошков”, допълни той и призова гражданите на района да гласуват с номер осем в интегралните бюлетини, „... защото Лозенец го заслужава”.

Мартин Заимов разказа на гражданите една история от изминалия ден, които силно го е впечатлила като пример за безхаберното и непрофесионално управление на столицата в момента. Преди Щабът на колела да се установи на определеното в „Лозенец” място, се оказало, че това не може да стане, защото на мястото имало паркирани автомобили. На въпроса защо те не бъдат вдигнати и премесени отговорът бил, че нямало как, защото в събота и неделя имало само един паяк, който в момента не можел да свърши тази работа.

„Защо, след като има толкова много фирми, които правят това?!” попита Заимов и припомни обещанието от предизборната си програма да изгради система от подземни паркинги с общо 5 000 паркоместа, като цените за паркиране ще бъдат различни в зависимост от отдалечеността от центъра. „Така ще се справя с един от проблемите и на този район – няма повече да има коли по тротоарите и със сигурност ще има фирми, които ще вдигат колите, които са спрели на непозволени места”, отбеляза Заимов.

В края на срещата Прошко Прошков и Мартин Заимов поканиха гражданите от Лозенец да се присъединят в неделния ден към всички, които обичат София, на митинг-концерта на десницата пред Народния театър от 16 часа. „Ако вали, всеки ще разтвори своя чадър и това ще е символичен знак, че Мартин като бъдещ кмет ще сложи край на политическите чадъри в общинското управление. Чадърите са за дъжда, а не за политиката”, каза Надя Стефанова, на 42 г., жителка на кв. „Лозенец”.

КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL