Аз обичам София

Мартин получи пълна политическа подкрепа от ДСБ и СДС

Заимов поиска въвеждане на вето, ДСБ и СДС внасят проектозакона в парламента

Днес Мартин Заимов проведе съвместна среща с кандидатите за общински съветници и районни кметове, председателите на ДСБ и СДС, Иван Костов и Пламен Юруков, и парламентарните групи на двете партии. По време на срещата кандидатът за кмет получи пълна парламентарна подкрепа за бъдещата си работа в общината и бяха обсъдени политическите и функционални задължения на общинските съветници и районни кметове.

Председателят на ДСБ Иван Костов заяви пред медиите, че парламентарните групи на двете партии ще предложат на Народното събрание законодателни инициативи в подкрепа на бъдещото управление на Мартин Заимов, които обаче ще имат ползотворно влияние и върху цялата местна власт в страната.

По думите на Пламен Юруков, председател на СДС, срещата е естествено продължение на дискусиите по общата програма и приоритети на града. Според него двата най-важни проблема на столицата си остават чистота и движението. Чистотата на водата, въздуха и земята в София са причините за десетки заболявания на софиянци.

Иван Костов обяви, че първата промяна, която ще бъде внесена в парламента, е тази за финансовата самостоятелност на Столична община и на другите общини в България. Групата на ДСБ още в предстоящите обсъждания на Закона за бюджета на държавата ще защитава всички инвестиционни проекти на кмета Мартин Заимов и неговия екип. Важен акцент в промените ще бъде възпирането на т.нар. заменки, като ще се настоява за в бъдеще те да се извършват само с квалифицирано мнозинство от общински съветници. Това се прави, за да може и опозицията да участва във вземането на подобни решения, така че заменки на общински имоти да се извършват само тогава, когато това е от изключителна важност за общината.

Депутатите на ДСБ и СДС ще предложат въвеждането на отлагателно вето на кмета, за да може той да връща за преразглеждане в общинския съвет решения, които са спорни и по-този начин ще изисква тяхното приемане с квалифицирано мнозинство.

КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL