Аз обичам София

Онлай чат на Мартин с читателите на ipo.bg (пълният текст)

18.10.2007 00:00
www.ipo.bg

Кандидатът за кмет на София на СДС и ДСБ седна на Горещия стол на ipo.bgТрети пореден ден от тази седмица ipo.bg ви дава възможността да зададете своите въпроси онлайн в реално време към фаворитите в битката за кметския стол в София. Днес (четвъртък, 18 октомври) в 16.00 ч. на Горещия ни стол ще седне кандидатът на СДС и ДСБ Мартин Заимов. Въпросите към него можете да отправяте както предварително, така и в реално време от 16.00 ч. като използвате формата по-долу.

Какво ви отгориха другите четирима кандидати, които вече седнаха на Горещия стол на ipo.bg - Слави Бинев, Антония Първанова, Тити Папазов и Бриго Аспарухов - вижте в архива на Горещия стол.

Очаквайте следващата седмица във вторник и настоящия кмет на столицата - Бойко Борисов.

Джаго
Разчитате ли на червени гласове? Все пак дядо ви е бил отявлен генерал от комунистическо време.
никога не е бил генерал от комунистическо време, нито е симпатизирал на комунистическата идеология.

rozzar, rozzaratcharabv.bg
Господин Заимов,
Ще се радвам,ако Вие спечелите изборите,но предварителните проучвания сочат голяма преднина на Борисов. Въпросите ми към Вас са:
1.В случай,че станете кмет на София,ще въведете ли европейските практики за провеждане на референдуми,отнасящи се до жизненоважни проблеми на софиянци?
2.В случай,че не спечелите,бихте ли се наели да бъдете /Вие лично и подкрепящите Ви партии/ коректив на управлението на бъдещия кмет и по какъв начин бихте го направили?
 Разбира се и по двата въпроса. Нашата безусловно много по-висока компетентност и порядъчност би била силен коректив.

FInans
От къде получавате финансирането за кампанията си?
От над 50 компании, чиито имена, ще бъдат скоро на сайта obichamsofia.com и от партиите СДС и ДСБ.

Ina, ivanina77atcharabv.bg
Как гледате на подетата от общината кампания за затваряне на Кремиковци? Има ли, според Вас, място металургичният комбинат край София?
Кремиковци е една от тежките рани на града. Комбинатът ще бъде наказван, докато не престане да трови софиянци.

ina, ivanina77atcharabv.bg
Изказахте се против сгради като хотел Хилтън и Сити център София, тъй като са изградени на част от Южния парк. Ако бъдете избран за кмет, как ще защитите парковете в столицата от по-нататъшни посегателства?
Разбира се. И ще ги увелича.

Стоил, Младост 4
Господин Заимов бихте ли казал откъде идва финансирането за несъмнено атрактивната Ви предизборна кампания?
Вече отговорих преди малко.

Дима
нямам въпрос. Желая само успех!!!!!
Успехът е общ.

uzeir , uzi_8510atcharabv.bg
Какво бихте направили за София?

Ще усмихна софиянци, защото за първи път от много години ще има прагматични и ефективни решения на проблемите на хората в софия - тежки проблеми със замърсяване, с придвижване, с липса на сигурност, с безразборно строителство, с лошо образование, с посредственост в културните събития, с усещане за корупция във всяко нещо, с изтощителна бюрокрация, с липса на всяка човеколюбива заинтересованост към проблемите на отделния човек, с липса на каквато и да било визия или дори амбиция за превръщането на софия в уникален град.

Мая Стефанова
Г-н Заимов, знаете ли колко е дългът на Столична община?
До момента са 128 млн. лв., но до края на годината ще над 170 млн. лв.

анна
Г-н Заимов,
Какво според Вас е неправилно и съответно правилно в политиката на досегашния кмет на София? Кое бихте запазили в своето управление на столицата, ако бъдете избран за кмет?
Не виждам нищо правилно в политиката на досегашния кмет, повечето му политики са дори вредни.

Георгиев
Г-н Заимов,
Кой е най-големият проблем според Вас, който имат столичани и решаването му зависи от управляващите? Ако има такъв защо се е превърнал в проблем?
Липсата на компетентност, воля и сърце. Т.е. напълно грешни хора в управлението. Проблемът е създаден чрез поредната манипулация на бившата милиционерска върхушка, довела до подвеждане на много иначе разумни избиратели. 

А. Карастоева
Г-н Заимов,
Смятате ли че проблемът с боклука на София е плоблем на правителството?
Не, това е проблем на софиянци, който досегашната управа на общината превръща в проблем на всички българи и в проблем на правителството.

Дончо Денев
Мартине, знаеш ли колко спирки се строят в момента в метрото?
5 - 6, но това е което трябва да се направи. Истината е, че всички софиянци работят за фирмата, която строи метрото, а не тя за софиянци.

Ивайло Зидаров, vyvoatcharabv.bg
Като гражданин със зелени идеали, искам да знам каква е позицията ви спрямо активното въвеждане на хартиени пликове вместо найлоновите такива.
Благодаря.
Подкрепям категорично замяната на найлоновите с хартиени пликове.

С. И. Б
Г-н Заимов,
Какво е мнението Ви за приетият не отдавна от СОС нов градоустройствен план на София?
Има дефекти и съм недоволен от липсата на широко гражданско обсъждане, както и на сериозно и подробно обсъждане в самия СОС.

Димитър, dimitaratatchargmail.com
Господин Заимов, как ще преодолеете натрупаното негативно отношение и по-скоро недоверие към десните партии, които стоят зад Вашата кандидатура?
Чрез качествена работа и бързи резултати, както и изграждане на взаимно доверие с гражданите.

Хюсейн
Не ви ли притеснява популизма на генерал Бойко Борисов?
Не. Царят е гол.

Георгиев, А.
Г-н Заимов,
Вие лично на кое залагате повече...на някаква партийна платформа или на свои собствени идеи и проекти свързани с развитието на София като столица и космополитен европейски град.
В състояние ли е дясното пространство да ви подкрепи за един токова важен пост и има ли единно такова в момента?
Писал съм цялата си програма лично и с помоща на изградения лично от мен екип от над 10 експерта.

Иглика
Тъй като Вашето име се свързва с въвеждането на валутния борд и финансовата стабилизация на страната след Виденовата криза, може ли да очакваме, че и като кмет ще прилагате стриктна, но здравословна финансова политика? Или смятате, че градското управление позволява по-фриволно харчене?
Разбира се. Ще се грижа съвестно за всяко левче на всеки софиянец. Всеки разход няма да бъде харчене, а инвестиция в добруването на града.

киро, kirobuchatcharabv.bg
Имате ли идея как да се оправите със стърчащите кабели обримчили софия и автомобилите, които превзеха тротоарите.
Кабелите постепенно, но бързо ще намерят своето място под земята, както и колите. В края на мандата ми, няма да има висящи кабели и коли по тротоарите.

Pencho
Бихте ли казали накратко каква е позицията на Вашето семейство по тиражираните от опонентите Ви обвинения срещу вашия дядо Владимир Заимов? Има ли реални доказателства, че той е шпионирал в полза на СССР?
Не, няма такива доказателства. Разстрелът му е политически мотивиран и е разправа с потенциално влиятелна опозиция на една пагубна за България власт.

Pancho
Смятате ли да обърнете внимание на улиците и осветлението в крайните квартали на София, които, макар и не толкова посещавани като центъра, са отдавна изоставени и силно се нуждаят от подобрение? Или ще заложите на развитие на по-натоварените зони?
Нецентралните квартали в София заслужават много повече внимание от централните, защото проблемите там са много повече. София трябва бързо да бъде добре осветена, което да я направи красива и сигурна.

Simeonov, geosim73atcharabv.bg
Г-н Заимов, как ще решите проблема със скитащите навсякъде бездомни кучета? А с местата за разходка на домашните кучета? Колко време ще отнеме решаването на тези проблеми?
Преди повече от  три години общината е поела ангажимент за определянето и поддръжката на специални градинки за кучета. Този ангажимент ще бъде бързо изпълнен. Същевременно е необходим строг контрол върху домашните кучета и недопускане на изхвърляне на улицата на малки кученца. А прибирането и стерилизирането на скитащите кучета е един от най-простите задачи в София.

streetwise
Имате ли представа как нормалните хора по света монтират капаци на шахти в уличния асфалт и дали не си струва да платим на някого да ни научи, след като сами не можем? В София се снабдихме с няколко добре асфалтирани централни улици и булеварди, които, уви, остават опасни за шофиране точно заради потъналите надолу ревизионни капаци.
Имаме добри умения за строеж на пътища и в България. При липсващи умения разбира се ще се се обърна за съвет към многобройни приятели в други градове в Европа и по света. Проблемът за който говорите обаче е свързан с невероятно лошото управление на общината и липсата на адекватен контрол върху доставчиците на стоки и услуги.

Спиридон Александров
Г-н Заимов спирките на градксия транспорт за в окаяно състояния, нямя ли да направите нещо и за тях
Необходима е сериозна промяна и подобрение на компетентността в управлението на градския транспорт, което разбира се да доведе до качествени инвестиции както в по-удобни превозни средства, така и в по-удобни спирки.

Даниел Петров
Мислите ли че са реални шансовете ви за балотаж?
Рабира се, имам реални шансове да бъда кмет на София през ноември.

Филип Александро
Господин Заимов, ще върнете ли името на парк Оборище?
Ако достатъчно софиянци искат това, ще съм лично доволен парка да не се казва Заимов.

nikolay trifono0v
Ще подкрепи ли г-н Заимов г-н Аспарухов на балотажа срещу Бойко Борисов
По-скоро този въпрос трябва да бъде зададен на г-н Аспарухов по отношение на мен.

Пеева
Г-н Заимов,
Много неща изчетохме и чухме по въпроса, но все пак ще ни кажете ли каква е истината за езерото "Ариана"?
Ако ме питате за плочките, с удоволствие Ви казвам, че експертизата на бившите служителите на г-н Борисов показа, че няма никакво нарушение или нанесена вреда от наша страна.

г-н Димитров
Голдщайн ли ви е фамилията ?
Фамилията на баща ми е Голдсмит.

А. Антонов
Г-н Заимов,
Смятате ли че финансовите Ви познания и това че сте били подуправител на БНБ ще Ви помогне, при все че станете кмет на столицата и по какъв начин? Важно ли е икономическото образование при заемането на подобна управленска позиция?
Разбира се. Поне няма вече никой да се оправдава с липсата на пари. Имам икономическо образование, но много по-важен е големия ми стопански опит.

Коста Ненов
Има ли вече интерес към обявения от вас проект за WiFi точките и ако не бъдете избран за кмет дали ще работите по въпроса в името на каузата?
Много хора - и доставчици и потребители проявиха интерес. При всички случаи, в близко бъдеще в София ще има много точки за безплатен безжичен достъп до интернет.

Мария
Господин Заимов, коя е любимата ви сграда в София? Как бихте искали да изглежда градът? Какви мерки ще предприемете, за да защитите велосипедистите и мотористите в София? Какво ще направите, за да бъдат парковете ни защитени от посегателство, красиви и безопасни?
Много са: Банята, Халите, много черкви, Синегогата, къщата на Яблански, Софийският университет, много от красивите административни сгради. Искам София да изглежда така, че туристите да ни завиждат. Необходими са строги санкции при неспазване на правилата за движение. Няма да допусна строителство в парковите зони, и ще инвестирам знчителни средства в разширението и поддръжката им.

Таня Иванова-Начева
Какво ще направите за младите семейства в София?
София трябва да бъде етична. Всеки, който се нуждае от подкрепа, трябва да може да я получи.

rozzar, rozzaratcharabv.bg
Бих искала да Ви задам и следния въпрос:
Известно е,че в България има кадрови проблем на всички нива,което е пагубно.
Ако Вие сте кмет и се окаже,че Общинският съвет е гласувал решение,с което Вие не сте съгласен,как бихте постъпили? Бихте ли информирали незабавно обществеността?
Както има кадрови проблем, така той е напълно решим, както го реших при управлението на финансовите резерви на цяла България и при управлението на над 10 различни фирми. Ако общинският съвет гласува решение, което смятам че е във вреда на гражданите на София, незабавно ще ги информирам.

Красимир
Г-н Заимов,
Може ли да направите собствена прогноза за резултатите от изборите?
Убеден съм, че ще бъда кмет на София през ноември.

Вероника Георгиева
Г-н Заимов,проблемът с паркирането е един от основните за столицата.Смятяте ли, че е реално разрешим?
Разбира се. Решен е в стотици градове, в Лондон, в Париж, в Лисабон, в Атина, в Ню Йорк. До края на мандата ми ще има над 5000 подземни паркоместа в София, а не 24 идейни проекта, което рискуваме да получим от г-н Борисов.

Стефан Неделчев, snedelchevatcharpari.bg
Г-н Эаимов, има ли опасност от хиперинфлация и заплашен ли и валутния борд
Вероятността е не повече от 2 или 3 %. Не гласувайте за г-н Борисов, за да не увеличите тази вероятност.

Ивайло, vyvoatcharabv.bg
Бихте ли подкрепил по-пащабно използване на хартиени пликове? В момента такова почти никъде няма а всички знаем колко мърсят найлоновите пликчета.
Вече отговорих, подкрепям категорично използването на хартиените пликове.

Петинка, petiatnatcharyahoo.com
Твърдите, че бюджета на София се управлява катастрофално. Как бихте го управлявали Вие?
Компетентно и в екип с хора, които разбират инвестиции и финанси. Бюджет, който се е увеличил два пъти за последните години трябва да произвежда два пъти повече резултати, а ситуацията на града е по-катастрофална от преди.

Ваня
Г-н Заимов, вярвате ли че за 4 години ще успеете да промените и направите София съвременен европейски град?
Ако Софиянци направят списък със всички за решаване проблеми, мисля че и 10 години няма да са достатъчни.
Сигурен съм, че след 4 години всички софиянци ще се гордеем с положителната промяна в града. А съвършенството е вечно желание.

Вики, victoriaatcharabv.bg
Г-н Заимов какво мислите за управлението на Бойко Бандитов? Бихте ли определил като десен кандидат?
Бандитско. Всичко друго може да е г-н Борисов, но не и десен, защото е безотговорен, непрозрачен и безсърдечен. Той не се интересува от съдбата на София и на гражданите, а от увеличаване на собствената си власт.

МАРИЕЛА, mimkabrimkaatcharabv.bg
НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ ВЪПРОС ИЛИ НЯКАКВО ДРУГО ПИСАНИЕ,НО ЩЕ СЕ ОПИТАМ.ДА АЗ ИСКАМ ДА ГЛАСУВАМ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ.НО МЕН ИНТЕРЕСУВА ЛИ ГО НЯКОЙ,ЧЕ АЗ СЪМ МАЙКА НА ТРИ ДЕЦА И ЖИВЕЯ НА СВОБОДЕН НАЕМ,КОЙТО Е УЖАСНО ВИСОК.ОПИТВАМ СЕ ДА СИ ПОДАМ НЕОБХОДИМИТЕ ДОКУМЕНТИ ЗА КАРТОТЕКИРАНЕ В СЪОТВЕТНАТА ОБЩИНА,НО УВИ НЕ МЕ КАРТОТЕКИРАТ,ЗАЩОТО НЕ СЪМ РОМКА И ЗАЩОТО НЯМА ДА ДАМ НА СЪОТВЕТНАТА ЧИНОВНИЧКА 2000 ЛВ.,САМО ЗА КАРТОТЕКА.АЗ КЪМ КОЙ ДА СЕ ОБЪРНА,КАЖЕТЕ МИ ВИЕ,МИЛИ ГОСПОДА,ЗА ЛОШОТО ОТНОШЕНИЕ И ПРЕНЕБРЕЖЕНИЕ В ОБЩИНИТЕ,ОТДЕЛ "ЖИЛИЩТНО НОСТАНЯВАНЕ"?АКО БЯХ ЦИГАНКА,СИГУРНО СЕГА НЯМАШЕ ДА ПЛАЩАМ 300 ЕВРО НАЕМ,НО СЪМ БЪЛГАРКА.ПОНЕ НАПРАВЕТЕ ТАКА,ДА СЕ ГОРДЕЕМ ,ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ.
След 4 години, в София ще има два пъти повече общински жилища.

nikolay trifono0v
защо са ти толкова голями ушите
Така съм роден:)

mura, muraatcharabv.bg
Това е само подкрепа на мнението на streetwise (по-нагоре). Някой движил ли се е в средната лента на Цариградско море? След последния ремонт, шахтите са поставени така, че да предизвикат ПТП, ако шофьора е по-зелен.
Съгласен съм, санкции, санкции, санкции.

Яна , tya007atcharabv.bg
Г-н Заимов, знаете ли кои са собствениците на имоти по Витошка?
На някои от тях да.

Много благодаря за поканата, желая успех на вашите читатели и екип и от името на моя екип и лично от мен. Моят блог е martinzaimov.com. Мисля, че отговорих на всички 47 въпроса, но ако има други, моля изпратете ми ги там. Каня ви в неделя от 16 ч. пред Народния театър на митинг концерт за да съберем всички ние, които обичаме София.

КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL