Аз обичам София

Мартин Заимов: Градът има много сериозни проблеми, които са напълно загърбени

Радио Инфорадио 

Водещ: Под мотото "Аз обичам София" преминава предизборната кампания на общия десен кандидат за кмет на София Мартин Заимов. За хода на кампанията ще разговаряме сега с г-н Заимов. Добър ден.

Мартин Заимов: Здравейте.

Водещ: Тази сутрин основните ви опоненти Бриго Аспарухов и Бойко Борисов влязоха в дебат по Би Ти Ви. Как възприехте този дебат?

М. Заимов: Бидейки кандидат-кмет на десницата, за мен беше действително от голям интерес да чуя техните идеи за развитието на града. Опонентите ми от социалистическата партия и от нововъзникналата партия ГЕРБ участваха в един доста рекламиран дебат тази сутрин, който много хора наричаха генералски телевизионен дебат. Те обаче специално мен и като гражданин дори, не само като кандидат, ме разочароваха, дори обидиха, защото потвърдиха нещо, което само подозирах преди това - че са в съвсем друго състезание, съвсем друго състезание, което няма нищо общо с интереса на всички граждани на София и моя включително. Значи, ясно стана, че са от един приятелски кръг, в който има някаква борба за надмощие. Пролича си, че г-н Борисов все още е зависим от хора като г-н Аспарухов и влизането на който и да било от тях в Софийска община означава на нова сметка преразпределение на финансови ресурси в същия този кръг.

Водещ: Значи смятате, че между двамата генерали има скрити отношения?

М. Заимов: Това беше напълно очевидно. Те имат общи тайни, които ги правят по един или друг начин зависими един от друг. Разкриването обаче на отношенията. . . помежду им е нещо като латиноамерикански сериал, който, честно казано, аз нямам никакъв интерес, за да не кажа, че е вредно за софиянци, да не кажа, че изобщо не може да бъде условие за избор. Тук няма въобще никакъв избор, те са лика-прилика.

Водещ: Успяхте ли. . .

М. Заимов: За тях една демократична процедура, да не говорим едни избори, които са много важни за София, е просто фасада. Някакви стари приятели, които си изясняват отношенията в един дебат, който трябваше да третира сериозните проблеми на града. Аз мисля, че никой не се съмнява, че градът има много сериозни проблеми, които са напълно загърбени последните две години, а и по-рано. А те си имат някакви тайни цели и София всъщност е единствено средство за постигането на тези цели, които аз не успях дори да разбера какви са точно, с изключение на това, че София е град с огромни ресурси, които тези двама души съвсем очевидно искат да контролират.

Водещ: Все пак успяхте ли да си направите извод кой от двамата ще ви бъде по-труден конкурент в битката за София?

М. Заимов: Те са еднакви. Няма за мен никаква разлика между единия и другия. Те са еднакви, те имат еднакъв начин на говорене, еднакво третиране на проблематиката, еднаква липса на интерес към проблемите на отделния човек. Не се чу нито една дума нито за възрастен човек, нито за майка, която има проблем с това да сложи детето си някъде, нито. . . Учудваща беше степента, в която. . . липса на всякакъв интерес към съдбата на който и да било софиянец с изключение, разбира се, на тяхната лична съдба.

Водещ: И накрая да ви попитам как ще продължи вашата кампания оттук нататък?

М. Заимов: По същия начин.

Водещ: Какво интересно бихте ни казали?

М. Заимов: Ами вижте, аз не мога да съдя дали нашата собствена кампания е интересна или не. По реакцията на хората, искам да кажа не искам лично да съдя за нашата кампания, реакцията на хората е към момента невероятно положителна. Така че ние ще продължим по абсолютно същия начин до края, докато победим злото в София.

Водещ: Благодарим ви за това включване по "Инфорадио". Общият десен кандидат за кмет на София Мартин Заимов.КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL