Аз обичам София

Метро и повече паркове за Надежда

Днес е вторият ден, в който Щабът на колела на десния кандидат за кмет Мартин Заимов е в столичния район Надежда. 

“Нека Ви представя човека, който се изправи срещу апатията и мутрите – Мартин Заимов!” – така десният кандидат за кмет на столичния район “Надежда” Николай Желев се обърна снощи към гражданите, събрали се пред Щаба на колела на г-н Заимов на булевард “Ломско шосе”.     

Мартин Заимов поздрави жителите на района и обяви, че заедно с Николай Желев ще се грижи приоритетно за запазване на зелените площи на територията на София. “Имал съм приятелка от “Надежда” и си спомням дългите ни разходки из Северния парк. Жалко е, че днес паркът е в толкова западнало състояние”, каза Заимов.

Той припомни решението на Европейската комисия за финансови санкции срещу България във връзка с боклука на София и посочи, че заради некадърното управление на общината в настоящия мандат, “сега се налага горчивата цена на грешките на Борисов да заплащат не само софиянци, но и всички българи.” Заимов обеща като кмет да започне ускореното изпълнение на стратегията на Общинския съвет от септември 2007 г., чрез което до година и половина да има сметище, а до две години да е построен заводът за преработка на отпадъци. 

В отговор на въпрос на симпатизанти Мартин Заимов каза, че приема като свое задължение да се отчита пред обществото на всеки три месеца за свършената работа на кметската администрация. Гражданите се оплакаха, че в момента административното обслужване в район “Надежда” се извършва на четири различни места в жилищния комплекс, което намалява бързината на обслужването и създава неудобства. 

“Тук, в “Надежда”, задължително трябва метро. За един управленски мандат ние ще докажем, че можем да изградим нови 20 км. метро”, заяви десният кандидат за кмет на София. В отговор жители на район Надежда споделиха, че са чували за добри български специалисти по изграждане на метро-мрежи, които са наети на работа в Испания. “Грехота е, че нашите инженери правят метрото на Мадрид, а не на София”, каза Ваня Станкова (42 г.). Мартин Заимов допълни, че ролята на общината е да контролира спазването на пусковите срокове на метрото. Според него в Мадрид за една година се строят над 20 км. релсов път и 20 метростанции.

Гражданите, събрали се във вечерните часове при Щаба на колела в район Надежда, имаха възможност и пряко да разговарят с Мартин Заимов. Те се заинтересуваха от плановете му като бъдещ кмет по отношение на паркирането на автомобили. Десният кандидат за кмет повтори част от приоритетите в програмата си за управление – като строеж на система от подземни паркинги в центъра с общо 5000 паркоместа, както и паркинги в буферните зони: до метростанции Обеля II, 3-та метростанция в Люлин, Младост IV, последна метростанция на II метродиаметър. 

Гражданите на район Надежда разказаха на Мартин Заимов, че с пълна сила се води плакатна война, като активисти на ПП ГЕРБ непрекъснато лепят свои предизборни материали върху плакатите на десницата. Мартин Заимов отново призова за толерантна и етична предизборна кампания.  

В края на срещата Мартин Заимов и Николай Желев поканиха гражданите на район Надежда, както и всички софиянци, на предизборния концерт на десницата в неделя, 21 октомври, от 16 часа пред Народния театър “Иван Вазов”.КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО КАЛЕНДАР
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL